Közélet

Városi bűnmegelőzési vetélkedő a Szegedi Ifjúsági Házban

Városi bűnmegelőzési vetélkedő a Szegedi Ifjúsági Házban

2015. január 26., hétfő
Városi bűnmegelőzési vetélkedő a Szegedi Ifjúsági Házban

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Szegedi Ifjúsági Ház egész tanévet átfogó projektet indított 2014. őszén, amely során a bűnmegelőzés témakörei iránt érdeklődő középiskolás diákok szabadidejükben tréningek, előadások, tapasztalatszerző látogatások és gyakorlatok alkalmával szereznek és adnak át ismereteket a bűnmegelőzésről.

A projekt keretében az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont csapata középiskolás önkéntesek bevonásával 2015. január 27-én városi szintű bűnmegelőzési vetélkedőt szervez középiskolás diákok részére. A 15-től 18 óráig megrendezésre kerülő vetélkedőn részt vevő 5 fős diákcsoportok hét állomást végigjárva küzdenek a pontszerzésért. Az első három helyezett csapatot 20, 30 és 50 ezer Ft értékű nyereménnyel jutalmazzák a szervezők. A vetélkedőn való részvétel előzetes felkészülést nem igényel, főleg gyakorlati, problémamegoldó feladatokból épül fel.

A vetélkedő menete:

14:45 – 15:00 Csapatok regisztrációja 15:00 – 15:30 Megnyitó (Jávorszky Iván, M. Toronykőy Márta, Varga Dóra) 15:30 – 18:00 Vetélkedő feladatainak megoldása 18:30 – 19:00 Program zárása, eredményhirdetés A vetélkedő állomásainak előkészítésében és lebonyolításában a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, az ATI-Császárné Autósiskola valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya segíti a D2 Csapatának munkáját. Az esemény a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.