Bulvár

Újra együtt lép fel Nagy Feró és Waszlavik Gazember László

Újra együtt lép fel Nagy Feró és Waszlavik Gazember László

2015. január 19., hétfő
Újra együtt lép fel Nagy Feró és Waszlavik Gazember László
waszlavik5

Hosszú évek után újra együtt zenél Nagy Feró és Waszlavik Gazember László. A két előadó január 24-én szombaton a kőbányai Josefina Blues Bell rockkocsmában a Beatrice koncertjén lesz közösen a színpadon - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A billentyűs hangszereken játszó

Waszlavik

ott volt a Bizottság együttes születésénél, majd 1980-81-ben, 1987-ben, végül 1994-95-ben is tagja volt a

Nagy Feró

által vezetett Beatricének. Igazságot Magyarországnak! című 1998-as szólóalbumán is közösen dolgozott Nagy Feróval. "Waszlavik a Bizottságban játszott, amikor 1981-ben egy művelődési házban odajött hozzám. Megállt előttem egy hosszú hajú, metálos fazon és kezembe nyomott egy kazettát, hogy hallgassam meg. Bevallom, az volt az első gondolatom, hogy a kutyát nem érdekli, mit nyekereghet ő egy felvételen. Mégis megígértem, szánok rá időt" - idézte fel első találkozásukat Nagy Feró. A közös beatricés időszakot kevés hangfelvétel őrizte meg, 1981-ben rögzített koncertfelvételek 2013-ban megjelentek egy dupla CD-n Betiltott dalok II. címmel. A punkot, a rockot és a sanzont ötvöző Beatrice felállása talán 1981-ben volt a legerősebb: Nagy Feró (ének, szájharmonika, szaxofon),

Miklóska Lajos

(basszusgitár, ének, vokál), Waszlavik Gazember László (orgona, vokál),

Vedres József

(gitár),

Bogdán Csaba

(gitár),

Donászy Tibor

(dob). A csapat ontotta a jó dalokat, miközben a kultúrpolitika szemében a szókimondás és bátor zene miatt veszélyes alakulat lemezt nem készíthetett, és koncertezési lehetőségeit is erősen korlátozták. A keverőpultos és a rajongók által kismagnóval felvett amatőr felvételeket egyaránt tartalmazó, összesen mintegy nyolcvan track felét kabaréba hajló konferansziék, kuplét idéző rövid jelenetek teszik ki, ezek hűen visszaadják - a Beatricére ma is jellemző - ironikus, cinikus világot. A rocksámánként számon tartott Waszlavik Gazember László most 63 éves, a nemzet csótányaként emlegetett Nagy Feró 69. A Beatrice-koncert Waszlavik vendégszereplésével január 24-én lesz a Josefina Blues Bellben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.