Közélet

Szemétrakások választják el a Tiszától az alsóvárosiakat + FOTÓK

Szemétrakások választják el a Tiszától az alsóvárosiakat + FOTÓK

2015. január 17., szombat
Szemétrakások választják el a Tiszától az alsóvárosiakat + FOTÓK
maglya_sor_szemet01_gs

Rendszeresen változtatják illegális szemétlerakóvá a Máglya sort annak ellenére, hogy a szakasz az egyetlen kijárót jelenti a Tiszához az alsóvárosiak számára. Az itt élők panaszkodtak továbbá a Nagyállomás melletti alagútra is, amely teljesen kivilágítatlan és balesetveszélyes, ráadásul nyilvános vécének használják.

Nagyrészt alsóvárosiak képviseltették magukat a december 4-i

közmeghallgatáson

, melynek fő témája a helyi lakatosüzem építése volt, de az itt élők a városrész több másik problémájára is felhívták a figyelmet. Ugyan a Szabadság téren épült futópálya és fitneszpark jó lehetőséget biztosít a tömegsportra, az itt élők szívesen sétálnának ki a Tiszához is, a Máglya sor azonban régóta nem nyújt kellemes látványt. "Néhány napja elvitték a nagy részét, sokkal nagyobb halom szokott itt állni" - mondta el egy arra kerékpározó úr, akit az út mellé szórt szemétrakásról kérdeztünk. Néhány zacskó háztartási hulladék mellett széttört vécécsésze, kibelezett hűtőszekrény, rongyok és üvegek szegélyezik az utat, ami egyébként hepehupás és egy közepes esőzés is lápvidéki hangulatot teremt. "Több itteni lakos is felhozta a témát, hogy milyen nagy szükség lenne egy nyugalmas sétákra alkalmas útvonalra. A Máglya sor erre kiváló lehetőséget nyújtana, ráadásul az itt élők számára ez jelenti az egyetlen kapcsolatot a Tiszával" - foglalta össze az alsóvárosiak kérését

Szabó Anikó

, aki a közmeghallgatás alkalmával is felszólalt ez ügyben.

Az érintett szakasztól kevesebb mint egy kilométerre, a Ballagitó sor végén található hulladékudvar, ahol az itt élők egy igazolvány felmutatásával is ott hagyhatják a szemetet. "Egy bizonyos személy többszöri felszólítás ellenére rendszeresen hagy itt zsákokat, és ha valaki elkezdi, így a többiek is köré hordják. Az itt lakók akár saját erőből is rendbe tennék a területet, melyre évek óta senkiföldjeként tekintenek" - mondta el a SZEGEDma portálnak Szabó Anikó. Kérésüket már továbbították a városrész önkormányzati képviselőjének, Sebestyén József Zoltánnak, aki úgy válaszolt: helyi lakosként maga is tisztában van a problémával, dolgozni fog a Máglya sor élhetőbbé tételéért. Szabó Anikó kiemelte még a Nagyállomás mellett lévő átjárót, amely éjszakánként rendkívül sötét, így nem csak balesetveszélyes átkelni rajta, de az idősebbek félnek, hogy kifigyelik, kirabolják őket a nem túl jól belátható szakaszon. A Szövetkezeti úton lévő Szegedi Paprika Zrt. dolgozói hajnalban egymást bevárva, csoportosan kelnek át rajta, ráadásul sokszor vizelettócsákon keresztül, a környéken éjszakázó hajléktalanok ugyanis nyilvános vécének használják az alagutat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.