Közélet

Szegedet is érintik a Tesco takarékossági intézkedései

Szegedet is érintik a Tesco takarékossági intézkedései

2015. január 21., szerda
Szegedet is érintik a Tesco takarékossági intézkedései

Két fővárosi üzlet mellett a dunakeszi–fóti és a szegedi hipermarketben, a miskolci, debreceni Tesco Extra áruházakban is megszűnnek a szemvizsgálatot, szemüvegkészítést is vállaló, kisméretű üzletek - adta hírül az mno.hu.

A portál áruházi dolgozóktól kapott értesülésekre hivatkozva

azt írja

, a Tesco újabb leépítéseket jelentett be házon belül. Pénteken közölték, hogy megszüntetik a lánc optikai szolgáltatásokat nyújtó csoportját. Egy-egy ilyen optikai egységben áruházanként átlagosan négyen dolgoznak, vagyis további két tucat alkalmazottnak, köztük optometristáknak, üzletvezetőknek, illetve 3, 6, 8 órára bejelentett dolgozóknak szűnik meg a munkahelye a láncnál. Az mno.hu-hoz olyan jelzések is érkeztek, miszerint a láncnál az egységek megszűnését a vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény március 15-i életbelépésekor tárnák a nyilvánosság elé, hogy a kormányzati politikára hárítsák az újabb intézkedést. Emlékezetes, a múlt héten bejelentett 13 magyarországi áruház megszűnését is úgy magyarázta

Nigel Jones

, az itteni leányvállalat brit vezetője, hogy ahhoz a magas adóterhek és a multinacionális kereskedelmi vállalatok működését nehezítő jogszabályok vezettek. Hetek óta ismert tény, hogy a Tesco vállalat nemzetközi szinten küzd súlyos pénzügyi problémákkal. A veszteségek miatt a londoni központ utasítására Európa-szerte zárnak be veszteséges üzleteket. A VS.hu iparági forrásból úgy értesült, hogy azok a piaci híresztelések, amelyek szerint a brit üzletlánc kivonulhat Közép-Kelet-Európából, nem teljesen alaptalanok. A Tesco szlovák érdekeltségeire már meg is lehet a vevő, és a lengyel üzleteket is francia kézbe adhatják - írja a Magyar Nemzet Online.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.