Közélet

Szeged mellett kutat a Mol

Szeged mellett kutat a Mol

2015. január 12., hétfő
Szeged mellett kutat a Mol

A Mol Magyarország tavaly írt alá koncessziós szerződést az Ásotthalmot is érintő, Szeged-medence Nyugat nevű koncessziós területen indítandó kutatásról és termelésről. Január-februárban jönnek a robbantások, amelyekkel meg lehet határozni terület olajkincsének pontos elhelyezkedését - írja a Világgazdaság.

Indulnak a háromdimenziós mérések azon a Szeged közeli szénhidrogén-lelőhelyen, amelynek olajára alapozva a Mol Magyarország lassítani szeretné hazai felhozatalának csökkenését -

tájékoztatott a Világgazdaság

. A lelőhely jellemzői kis robbantásokkal nyert adatokkal mérhetők fel. A szénhidrogén-iparhoz, a bányászathoz és az útépítéshez kapcsolódóan tavaly több tucatnyi robbanószer-használati engedélyt adtak ki a bányakapitányságok. A koncessziós terület egésze mintegy 350 négyzetkilométer, és onnan az előzetes becslések szerint 25 millió hordó olaj egyenértéknyi szénhidrogén (főként olaj) termelhető ki, erről

Szakál Tamás

, a Mol Magyarország kutatás- termelés igazgatója nyilatkozott korábban a Világgazdaságnak. Még gazdagabbnak ígérkeznek a Forráskút, Ásotthalom és Mórahalom környéki szerkezetek, de a további kihozatalnak határt szabnak a földtani adottságok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.