Kultúra

Pályázat József Attila-versek illusztrálására

Pályázat József Attila-versek illusztrálására

2015. január 21., szerda
Pályázat József Attila-versek illusztrálására

A szegedi Art-Tour Kortárs Összművészeti Egyesület és az eLVe zenekar pályázatot hirdet József Attila-versek illusztrálására.

Az

eLVe zenekar

várhatóan 2015 áprilisában jelenteti meg bemutatkozó nagylemezét, mely teljes egészében megzenésített József Attila-versekből épül fel. A kiírt pályázat célja az irodalom, a zene és a képi ábrázolás összefonódásának megteremtése, ennek értelmében a megjelenő lemezt összművészeti alkotássá tenni: a megzenésített versekhez illusztrációkat várnak, melyek közül a legjobbak az album bookletjében (borítófüzetében) fognak szerepelni, valamint a lemez bemutatásával egy időben tematikus kiállítás nyílik belőlük Szegeden. Amikor kép, szöveg és zene egyszerre van jelen, ezek egymás erejét sokszorozva hathatnak alkotókra és befogadókra egyaránt. "Pályázatunkkal a többé vagy kevésbé elszigetelten alkotó művészeket hívjuk meg egy közös alkotási folyamatba való bekapcsolódásra, tapasztalatszerzésre és megmutatkozásra" - írja a zenekar. A beérkező pályaműveket a zenekar tagjai bírálják el. A bookletben a művekkel együtt az alkotók neve is feltüntetésre kerül, de igény esetén természetesen anonim szereplés is lehetséges.

Pályázati időszak:

2015. január 10 – 2015. február 28.

Pályázók köre:

Diákok, hivatásos és nem hivatásos képzőművészek egyaránt pályázhatnak.

Formai követelmények:

A/4-es vagy A/3-as méret, sík felület

Technika:

szabadon választott (digitális alkotások is!)

Mennyiség:

Egy alkotó minimum egy, maximum három, különböző versekhez tartozó illusztrációval pályázhat.

Választható szövegek:

- A kutya - Az árnyékok… - Ezüst élet – 2. szakasz - Flóra - 1. Hexaméterek (első versszak) - Gyermekké tettél - Gyönyörűt láttam – 1-4. vsz. - (Le vagyok győzve…) - (Majd csöndbe fagynak a dalok…) - Óda – (Mellékdal) - Ősz - Tüzek éneke

Pályázás menete:

0. (Opcionális) További információ és a zenére optimalizált szövegváltozatok kérése az elve.zenekar@gmail.com címen. 1. Jelentkezés e-mailben az elve.zenekar@gmail.com címen. Csatolmányban mellékelni kell a kitöltött jelentkezési lapot, az alkotás(ok) eredetiségéről szóló nyilatkozatot, és az alkotás(ok) szkennelt vagy jó minőségben fényképezett változatát JPG vagy PDF formátumban. A mellékletek

ITT

érhetőek el. A képfájl neve az alkotás címe legyen. 2. Elbírálás: 2015. március 5-ig A kiválasztott pályaművek alkotóit e-mailben értesítik 3. Egyéni konzultáció a nyertes pályázókkal, a kiválasztott pályaművek kiállításra kész, eredeti példányának eljuttatása a pályázat kiírójához a későbbiekben megbeszélt módon.

A pályázatok elbírálásának szempontjai:

- az illusztráció kapcsolatának minősége a kiválasztott szöveggel - technikai felkészültség - kifejezőerő - eredetiség - koncepcióba illeszthetőség A nem saját alkotások, illetve a határidőn túl beérkezett pályamunkák nem kerülnek értékelésre!

Hiánypótlás:

Amennyiben a beadott pályázati anyagban hiányosságot tapasztalnak az elbírálók, az alkotót e-mailben értesítik. Hiánypótlásra a pályázat lezárásáig van lehetőség. Ennek esetei: - hiányosan kitöltött jelentkezési lap - hiányzó kötelező csatolmány (jelentkezési lap, eredetiségről szóló nyilatkozat, JPG vagy PDF formátumú kép az alkotásról) - nem megfelelő fájlformátum - egyéb (nem kizáró) hiányosság http://www.youtube.com/watch?v=DamTHiKNv80

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.