Gazdaság

Ötszörösére nő a használt okostelefonok piaca 2018-ra

Ötszörösére nő a használt okostelefonok piaca 2018-ra

2015. január 17., szombat
Ötszörösére nő a használt okostelefonok piaca 2018-ra

Elemzők becslése szerint 2018-ban 257 millió használt okostelefont adnak majd el, szemben a 2013-ban értékesített 53 millió készülékkel, ez pedig felveti azt a problémát, hogy mi történik a telefonokon tárolt személyes adatokkal.

Az adattörlési szoftvergyártó Blancco Ltd. előrejelzése szerint három év múlva a használt okostelefonok piaca a teljes új okostelefon-értékesítés 8 százalékát teszi majd ki. A vállalat figyelmeztet, amennyiben nem megfelelő a forgalomba visszakerülő készülékek adattörlése, veszélybe kerülhet az eredeti tulajdonosok minden személyes és üzleti adata. A probléma nagyságát mutatja, hogy a készülékeken maradt adatokhoz való hozzáféréshez nem kell szakértő, az androidos telefonok esetében például a "törölt" információk visszanyerhetők, ha a telefont egy személyi számítógépről, lemezmeghajtóként érik el.

Petrányi-Széll András

, a Blancco magyarországi kommunikációs vezetője hangsúlyozza: a használt telefonok hatékony és teljes körű fertőtlenítése nem azonos az egyszerű gyári visszaállítással, s csak a felülírással történő teljes fertőtlenítés az egyetlen megbízható megoldást a használt eszközök törlésére, amelyet a dokumentálhatóság és jogi megfelelés érdekében kötelező kiegészíteni jegyzőkönyvezéssel is. A finn központú Blancco 1997 óta van jelen a piacon, világszerte 17 irodával működik, NATO-ajánlással és Common Criteria minősítéssel rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.