Közélet

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2015. január 8., csütörtök
Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Több megyére és Budapestre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott, péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra adták ki az ónos eső miatti figyelmeztetést. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyére, továbbá Budapestre a viharos szél miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre. A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtök késő estétől észak felől újabb csapadékzóna éri el térségünket. Ekkor átmenetileg többfelé gyenge ónos esőre lehet számítani. Nyugat felől melegszik a levegő, északkeleten viszont továbbra is havazás várható. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében öt centiméternyi friss hóréteg is kialakulhat. Péntek estétől ismét többfelé lehet eső, és az északkeleti határ közelében le is fagyhat. Péntek hajnaltól az északnyugati és középső megyékben viharossá a szél. Napközben átmeneti gyenge mérséklődést követően estétől az ország északkeleti negyedén is akár 70-75 kilométer/órás széllökésekre is készülni kell. Az országos középtávú előrejelzés szerint a hétvégén ónos esőre, havazásra is számítani lehet, de ezzel együtt melegszik is az idő. Helyenként plusz 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.