Bulvár

Ónos esőre és havazásra figyelmeztet a meteorológia

Ónos esőre és havazásra figyelmeztet a meteorológia

2015. január 1., csütörtök
Ónos esőre és havazásra figyelmeztet a meteorológia

Több megyére és a fővárosra az ónos eső, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: csütörtökön a késő esti, éjjeli órákig főként az ország déli felében még kialakulhat kisebb havazás, északnyugaton gyenge ónos eső, északon fagyott eső. Pénteken északkeleten fagyott eső, főként Szabolcs-Szatmár megyében havazás várható, öt centiméternyi friss hó is hullhat. Az Észak-Alföldön, illetve a Dél-Alföld egyes részein a délutáni órákban ónos esőre lehet számítani. A meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, északnyugaton lesz enyhébb az idő, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hőmérséklet. A hétvégén némileg enyhül az elmúlt napokban tapasztalt rendkívüli hideg: lesz, ahol éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, és a szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.