Közélet

Fesztiválkínálat hétköznapi áron: nem lesz végleges itallap a Josika Pinczében + FOTÓK

Fesztiválkínálat hétköznapi áron: nem lesz végleges itallap a Josika Pinczében + FOTÓK

2015. január 28., szerda
Fesztiválkínálat hétköznapi áron: nem lesz végleges itallap a Josika Pinczében + FOTÓK
borest_02_gs

Fesztiválkínálatot hétköznapi árakon - ezzel a hitvallással nyitotta meg kapuit Szegeden a Josika Pincze. Üzemeltetői az ország összes borrégiójának különlegességeit felsorakoztatnák az itallapon, emellett kézműves sörök és házi pálinkák közül is válogathatunk.

A villányi Linbrunn Pincészet és az imrehegyi Béla Zoltán Borászat különlegességeiből kóstolhattak a Josika Pincze vendégei csütörtök délután. A Jósika utca 4. szám alatti vendéglátóhely ezzel a borkóstolóval nyitotta meg kapuit, az ország mind a hat borrégiójának különleges ízeivel, valamint kézműves sörökkel és házi pálinkával is várja a minőségi italok kedvelőit. "Már jóba voltunk számos borásszal, valamint a múlt héten összejöttünk kézműves sörök árusítóival, portékájukat így mi is felhelyeztük az itallapra. Szeretnénk a szegediek számára egy nagy befogadóképességű és egyedülálló kínálatot felsorakoztató pincét nyitni itt a város szívében. Több ezer üveg borunk, kézműves sörünk és házi pálinkánk várja, hogy a vendég minden ízlését kiszolgálhassa" - mondta el portálunknak

Dobrotka Pál

, a vendéglő tulajdonosa. Mint mondta, Szeged igazi fesztiválváros, az itt élők ezeken a gasztronómiai rendezvényeken megízlelhették már az ország különlegességeinek színe-javát. "Mi is ezt a fesztiválkínálatot szeretnénk itt megvalósítani, de hétköznapi árakon" - emelte ki.

borest_21_gs

Az első szegedi Borfesztivál ötletgazdájával,

Dlusztus Imrével

borútikönyveket is kiadott Dobrotka Pál, melyben feldolgozták az alföldi, egri, pannon, és soproni borrégiót. Munkájuk során több mint 240 borászattal kerültek üzleti kapcsolatba, emellett az első szegedi kézműves sörfesztivált lebonyolítása során is több sörfőzővel alakítottak ki jó kapcsolatot. Az ő produktumukkal kívánják a későbbiekben színesíteni a kínálatot. "A koncepció a sokféleségre épül, ahogy a hazai borrégiót is a sokféleség jellemzi. Végleges itallap nem lesz, minden héten szeretnénk valami újdonsággal szolgálni" - mondta Dlusztus Imre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.