Közélet

Napokig nem lehetett parkolójegyeket venni Szegeden

Napokig nem lehetett parkolójegyeket venni Szegeden

2015. január 7., szerda
Napokig nem lehetett parkolójegyeket venni Szegeden
parkolasi_korzetek_2015

Nem lehet parkolószelvényeket vásárolni – jelezte felénk több olvasónk. Az SZKT arról tájékoztatott, hogy szerda délután és csütörtökön reggel szállítják ki a jegyeket az elárusítóhelyekre.

Felháborodott leveleket és telefonokat kaptunk olvasóinktól, hogy sehol sem lehet parkolószelvényeket vásárolni Szegeden. Vannak ugyanis, akik idegenkednek a mobilparkolástól, illetve nem szeretnének tranzakciós díjat fizetni az sms-ek után, ezért a papíralapú parkolójegyek használatát preferálják. Hiába keresték azonban az ismert elárusítóhelyeken a szelvényeket, nem tudták azt megvásárolni.Utánajártunk, hogy vajon mi áll az ügy hátterében. Üzleti partnereivel kötött szerződéseit egyezteti, módosítja az év első napjaiban a Szegedi Közlekedési Kft. A parkolási üzletág igazgatója,

Forrai Gábor

arról tájékoztatott, hogy a 2015-ös évre vonatkozó szerződések egyeztetése, felülvizsgálata és jogharmonizációja zajlott január elején, ezért nem lehetett idei parkolószelvényeket vásárolni Szegeden. „Az egy-két napos csúszásért elnézést kérünk. Szerda délután és csütörtökön tudjuk teríteni a parkolójegyeket azokra az elárusítóhelyeinkre, akikkel a hét első napjaiban meg tudtunk egyezni” – közölte Forrai Gábor. Ahogy

beszámoltunk róla

, a parkolóbérletek és parkolójegyek árai 2015. január 1-jétől nem változnak, ám kibővült a legdrágább, zöld zóna. A zónákat jelző táblák kihelyezését is folyamatosan végzi az SZKT, a cég parkolási üzletág igazgatójától megtudtuk, hogy összesen 170 táblát kell kihelyezniük. A munkálatok 70-80%-os készültségi szinten vannak, Forrai Gábor tájékoztatása szerint péntekig minden tábla a helyére kerül. A közgyűlési többség döntése értelmében 2015-től Szeged belvárosában óránként 480 forintért lehet parkolni az alábbi utcákban: a Korányi fasor sétányon, a Stefánia sétányon, a Felső Tisza-parton, a Zárda és Sóhordó utcákban, a Szent István tér északi és nyugati oldalán, a Török utcában, a Bartók Béla tér nyugati és déli oldalán, a Bolyai János utcában, a Kálvária sugárúton, a Dáni és Földváry utcákban, a Petőfi Sándor sugárúton, a Vitéz, Markó és Semmelweis utcákban, illetve a Tisza Lajos körút által határolt területen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.