Közélet

Minden SZEFI-s diák folytatni tudja a tanulmányait + TÁBLÁZAT

Minden SZEFI-s diák folytatni tudja a tanulmányait + TÁBLÁZAT

2015. január 21., szerda
Minden SZEFI-s diák folytatni tudja a tanulmányait + TÁBLÁZAT

Megszüntette a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakközépiskola fenntartását az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány kuratóriuma. A nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján a kormányhivatal meghozta döntését a szakképzésben részt vevő tanulók elhelyezéséről.

Törölték a nyilvántartásból a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakközépiskolát január 20-án - ezt

rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be

Juhász Tünde

kormánymegbízott. A kormányhivatal által kijelölt és ajánlott intézményekben mindenkinek lehetősége van arra, hogy a megkezdett képzést folytatni tudja. A kijelölt állami iskolák nem tagadhatják meg a hozzájuk jelentkező tanulók felvételét. A megszűnt intézmény diákjainak két héten belül kell jelentkezniük az általuk kiválasztott intézménybe, így folyamatos marad tanulói jogviszonyuk. A tanulóátvételre kijelölt állami intézmények azonban több esetben más településen működnek, aki például Csongrádon szociális asszisztens képzésben volt másodéves Kiskunfélegyházára ingázhat, egyes Vásárhelyen tanulóknak Szegedre kell átjárniuk, több Szentesen iskolába járónak pedig szegedi intézményt jelöltek ki. A tanulóátvételre kijelölt állami intézmények listája elérhető

ide kattintva

!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.