Sport

Magyar labdarúgó-válogatott - Dárdaiért meccsenként 50 ezer eurót fizet az MLSZ

Magyar labdarúgó-válogatott - Dárdaiért meccsenként 50 ezer eurót fizet az MLSZ

2015. január 17., szombat
Magyar labdarúgó-válogatott - Dárdaiért meccsenként 50 ezer eurót fizet az MLSZ

Német sajtóhír szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) mérkőzésenként 50 ezer eurót (mintegy 16 millió forint) fizet a Hertha BSC-nek azért, hogy utánpótlás koordinátora és az U15-ös csapat edzője, Dárdai Pál szövetségi kapitányként is dolgozhasson.

A B.Z. című lap honlapja szombaton azt írta,

Dárdai

a fennmaradó hat Európa-bajnoki selejtezőre vállalta el a feladatot, s a Hertha 300 ezer euróval (mintegy 96 millió forint) gazdagodik majd. Az északírektől elszenvedett hazai vereség után szeptemberben menesztett

Pintér Attila

helyére ideiglenesen kinevezett Dárdai Pált eredetileg három Európa-bajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés erejére engedte el a Hertha. A válogatott a három tétmeccsen hét pontot szerzett, a románok elleni, bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben pedig a finneket verte 1-0-ra. Az oroszok elleni budapesti barátságos találkozón 2-1-es vereséget szenvedett a csapat. Az MLSZ december 9-én jelentette be, hogy sikerült megállapodnia a Herthával, így Dárdai a kvalifikációs sorozat végéig szövetségi kapitány maradhat, miközben megtarthatja berlini állását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.