Sport

Labdarúgás: négygólos Szeged-Grosics-siker a HFC ellen + FOTÓK

Labdarúgás: négygólos Szeged-Grosics-siker a HFC ellen + FOTÓK

2015. január 17., szombat
Labdarúgás: négygólos Szeged-Grosics-siker a HFC ellen + FOTÓK
szeged_2011_hfc_edzomeccs33_gs

Miután mindkét gárda elkezdte a tavaszi szezonra való felkészülést, a gyulai Grosics Akadémián találkozott a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Hódmezővásárhelyi FC. A találkozó mindkét együttes felkészülését jól szolgálta, amelyen végül négygólos Szeged-Grosics győzelem született.

A gyulai Grosics Akadémián találkozott az egyaránt első felkészülési mérkőzését játszó két együttes. A szegediek kezdőjében több olyan labdarúgó is helyet kapott, akik az ősszel kevesebb lehetőséghez jutottak, illetve próbajátékost is tesztelt

Nyilas Elek

, a fiatal védő,az ősszel a Siófokban szereplő

Szilvási Zoltán

góllal győzhette meg a szakmai stábot arról, hogy érdemes leigazolni. A korábban véglegesített igazolások közül

Szántai Levente

és

Veselinov Vladimir

is a kezdőcsapatban kapott helyet. Próbajátékos a HFC-nél is volt, a megye I őszi bajnokánál a sándorfalvi

Kalapács Zoltánt

nézhette meg meccskörülmények között Bódi Attila. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, bár labdabirtoklásban ellenfele fölé nőtt a Szeged-Grosics, azonban a HFC támadásaiban is ott volt a veszély, a Mezőkövesdről igazolt Szántai Levente is bemutatkozhatott új csapatában védésével. Érezhető volt, hogy ez az első mérkőzés a téli szünetet követően, nem csak a szokatlan összetétel miatt akadtak pontatlanságok a pályán, majd a fiatal

Kovács Balázs

szerezte meg a vezetést a szegedieknek. A második félidőben még inkább átvette a meccs irányítását a Szeged-Grosics, a két osztálynyi fizikális és egyéb különbség, amelyet jól használtak ki Oláh Gergőék. A csereként beálló

Zelenyánszki

duplázni tudott, míg a HFC egy szép támadás végén szerezte meg becsületgólját,

Szabó Dávid

indításából

Nikutovic

tudott eredményes lenni. A 21 éves, Szilvási Zoltán végül egy fejesgóllal adhatott egy plusz indokot leigazolására, igaz, a játékosnak fizikális lemaradása van, az ősszel a Siófokban is mindössze három mérkőzésen léphetett pályára sérülése miatt. A védőnek élvonalbeli múltja is van, hiszen az előző évadban négy mérkőzésen pályára lépett a Mezőkövesd színeiben, azonban az, hogy csatlakozik-e végérvényesen a szegedi csapathoz, csak később dől el. Mindkét csapat felkészülési tervébe remekül illeszkedett be a szombati mérkőzés, a Szeged-Grosics több labdarúgóját is tesztelhette, míg a HFC a egy magasabb osztályú ellenfél ellen próbálta meg játékát tovább képezni. A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb szerdán, az NB III-as Gyulai Termál FC ellen lép pályára, míg a vásárhelyiek január 31-én a másik szegedi klub, a SZEOL SC ellen mérkőznek majd meg.

Felkészülési mérkőzésen

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Hódmezővásárhelyi FC 5-1

Gyula, Grosics Akadémia.

Szeged-Grosics:

Szántai - Oláh G., Szabó Cs., Szilvási, Veselinov, Zabari, Berde, Szabó P., Hegedűs, Fitos, Kovács. Csere: Fogarasi, Pászka, Szűcs, Zelenyánszki.

Vezetőedző:

Nyilas Elek

HFC:

Vígh S. - Tóth J., Kökény, Brizik, Juhász II S., Kalapács, Varga, Marton, Király, Szabó D., Nikutovic. Csere: Kovács A. (kapus), Antal, Huszka, Juhász I. S., Molnár Zs.

Vezetőedző:

Bódi Attila

Gól:

Kovács, Zelenyánszki (2), Pászka, Szilvási ill. Nikutovic. Nyilas Elek:

"Ez a mérkőzés mindenben megfelelt az ilyenkor elvártaknak, hiszen az összeszokottság hiánya is felfedezhető volt. Voltak szép megoldásaink, a második félidőben pedig dinamikus, gyors támadásokat tudtunk vezetni. A próbázókról szerettünk volna bővebb képet kapni, a későbbiekben döntünk velük kapcsolatban."

Bódi Attila:

"Nagyon örültem ennek a mérkőzésnek, borzasztóan hasznos volt számunkra. Az alapvető elvárásunkat, hogy minél gyorsabb, agresszívabb játékot produkáljunk, ezt evidens, hogy magasabb osztályú ellenfél ellen tudjuk gyakorolni. A Szeged 2011 rákényszerített bennünket erre, ennek jól meg is felelt a csapatom, mintegy 60 percen keresztül teljesen egyenrangú partnerei tudtunk lenni a szegedi csapatnak, majd kidomborodott a tudásbeli és fizikális fölényük. Ezúton is köszönöm a szegedi csapat segítségét, hiszen ez nekünk sokat jelent a jövőben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.