Sport

Kosárlabda: elfogadták volna ezt az őszt a Szedeáknál

Kosárlabda: elfogadták volna ezt az őszt a Szedeáknál

2015. január 1., csütörtök
Kosárlabda: elfogadták volna ezt az őszt a Szedeáknál
kisszsolt_szedeak_kaposvar08_gs

Remek őszön van túl a Naturtex-SZTE Szedeák csapata, Nikola Lazic együttese csak kevéssel maradt le a Magyar Kupa nyolcas döntőjéről, az alapszakasz „odavágói” után pedig két idegenbeli győzelmének is köszönhetően hat győzelemmel és hat vereséggel áll. Az őszi szezonról kérdeztük a csapat kapitányát, Kiss Zsoltot.

A nyáron alaposan átalakult a Szedeák, amelyből több játékos is távozott az új szezont megelőzően. A csapat azonban összeállt a szezonra, és bár az őszi bajnok Sopron otthonában vereséggel kezdett, de a Kaposvár és a MAFC elleni hazai győzelmekkel megteremtette az alapot az ősz hátralévő részére. A mindössze 24 éves átlagéletkorral bíró Szedeák három zsinórban aratott győzelemmel fordulhatott az utolsó fordulóra, azonban nem sikerült az A-csoportos legjobb szereplés, azaz a négy, egymást követő siker. „Bevallom őszintén, mikor augusztusban elkezdtük a közös munkát, akkor szerintem mindenki aláírta volna ezt a mérleget féltávnál. Úgy gondolom, ha szabad a mi esetünkben ilyet mondani, hiszen a kiscsapatoknál, mint amilyenek mi is vagyunk, óvatosan kell fogalmazni, azokat a hazai meccseket, amelyeket meg kellett nyernünk, azokat meg tudtuk nyerni, valamint idegenben is tudtunk hozni győzelmet két riválistól, Jászberényből és Nyíregyházáról térhettünk haza győztesen. Nagyon örültem ezeknek, hiszen ez mutatja egy csapat erejét, hogy idegenben is tud sikert aratni. Nem a telhetetlenség beszél belőlem, de nagyon szép lett volna, ha el tudjuk kapni itthon valamelyik nagy gárdát, a Kecskemétet vagy az Albacompot, az még szebbé tette volna nem csak a mérlegünket, hanem az egész összképünket, de elégedetlennek sem szeretnék tűnni, mert ahogy említettem,ezzel az ősszel mindenki kiegyezett volna az elején” – összegezte az őszi szezont

Kiss Zsolt

, a Naturtex-SZTE Szedeák csapatkapitánya. Az őszi mérkőzések közül a cséká számára természetesen a nyíregyházi bajnoki a legemlékezetesebb, ahol

tíz triplát szórva szerzett 33 pontot

, ezzel oroszlánrészt vállalva a sikerből. Ez a teljesítmény nem mellesleg pályafutása egyik legjobb eredménye is Kiss Zsoltnak, ahogy a Szedeák játékosa fogalmazott, ez a meccs emlékezetes marad számára, hiszen nem valószínű, hogy ezt a teljesítményt meg tudja ismételni. „A nyíregyházi meccsen kívül a jászberényi győzelmet is nagyon nagyra értékelem, mivel több mint 20 pontos hátrányból sikerült fordítanunk akkor, amit nagy fegyverténynek tartok. Ráadásul úgy sikerült fordítani, hogy az utolsó percekben már nem is volt kérdés, hogy ki nyer. Ez a siker megmutatta, hogy van bennünk erő. Hogy melyik meccsen maradt bennünk valami? Azt nem mondhatnám, hogy a pécsi meccs volt, mert el kell ismerni, hogy ott a Pécs jobban játszott nálunk, de ott nagyon szerettünk volna nyerni, mert az a kupa nyolcaddöntőbe jutást eredményezte volna. Sajnos nem úgy jött ki a lépés, megérdemelten nyert a Pécs, de azt nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült győzelemmel zárni azt a túrát. Talán az Albacomp elleni meccset említeném még, de ott végig azt éreztem, hogy az Alba a kezében tartja a találkozót, egyszer ugyan fel tudtunk jönni egy pontra, de nem jártunk olyan közel ahhoz, hogy nyerjünk” – emlékezett vissza az ősz pozitív és negatív eseményeire Kiss Zsolt. A nem feltétlenül várt szereplés okaként a csapatkapitány a három légiós szerepét emelte ki, akikkel kapcsolatban Kiss Zsolt úgy fogalmazott, hogy nagyon jó őszt produkált a Branko Jereminov, Andrija Ciric, Darko Balaban által alkotott trió, mindhárman húzó erők voltak, ami fontos volt a mérkőzések alatt. „Talán többször is, mint egy-két alkalommal felnőtt melléjük egy magyar játékos, ez jelentheti az igazi erőt, hogy megpróbálunk több lábon állni, örülünk annak, hogy a csapatunkban egyre több fiatal kap szerepet. Azt hiszem, hogy ők meg is hálálják ezt” – válaszolta Kiss Zsolt a miértre vonatkozó kérdésünkre. Nincs sok ideje pihennie a Szedeáknak, amely december 19-én játszotta utolsó mérkőzését az őszi szezonból, az ünnepeket követően pedig január harmadikán kezdődik a csapat számára az alapszakasz második köre, amelynek első felvonásaként a listavezető Sopron érkezik az újszegedi sportcsarnokba. A találkozóval kapcsolatban Kiss Zsolt elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számítanak, hiszen a tabella önmagáért beszél, a Sopron pedig valóban remek játékot produkált eddig, nem véletlen vezeti a bajnokságot az ellenfelük. „Itthon nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni, szeretnénk meglepni őket, de egy nagyon kemény találkozóra van kilátás” – osztotta meg várakozásait a szombati találkozóval kapcsolatban Kiss Zsolt. A Naturtex-SZTE Szedeák szombaton 18 órától fogadja majd a listavezető Soproni Sördögök csapatát, a hűség városának együttese 12 találkozón 11 sikert aratva áll a bajnokság élén, míg a Szedeák 6-6-os mérleggel várhatja a folytatást.

A Naturtex-SZTE Szedeák őszi mérkőzéseinek eredményei:

1.forduló

Sopron-Szedeák 82-65

2. forduló

Szedeák-Kaposvár 88-78

3.forduló - szabadnap 4.forduló

Szedeák-MAFC 78-73

5. forduló

Falco-Szedeák 122-98

6. forduló

Atomerőmű-Szedeák 90-51

7. forduló

Szedeák-Kecskemét 81-90

8. forduló

Nyíregyháza-Szedeák 76-93

9. forduló

Szedeák-Alba Fehérvár 78-90

10. forduló

Jászberény-Szedeák 88-103

11. forduló

Szedeák-ZTE 99-74

12. forduló

Szedeák-Körmend 93-83

13. forduló

PVSK-Szedeák 97-81

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.