Sport

Kézilabda utánpótlás-nevelő központ alakult Szegeden

Kézilabda utánpótlás-nevelő központ alakult Szegeden

2015. január 23., péntek
Kézilabda utánpótlás-nevelő központ alakult Szegeden
kezilabda

Szegeden jött létre a Mocsai Lajos által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémia első regionális központja. A szegedi szervezet célja az utánpótlás-nevelés, valamint a kézilabdasport népszerűsítése a határ menti régiókban. A szervezet működését helyi partnerként a Tisza Volán SC segíti, felügyeli. Szponzorként pedig a kezdeményezés mellé állt Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a szegedi székhelyű KÉSZ Csoport is.

Csongrád megye, valamint Románia és Szerbia magyarlakta részein a kézilabdázás népszerűsítése, és a minőségi kézilabda utánpótlás képzése, nevelése érdekében létrehozták Szegeden a

Mocsai Lajos

által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) első regionális központját. 6-14 éves korig támogatnák a tehetséges fiúk és lányok fejlődését, majd ezután sportszakmai életutat nyújtanának akár a balatonboglári Nemzeti Kézilabda központban, akár a helyi első osztályú csapatoknál is. A szervezet működését helyi partnerként a Tisza Volán SC felügyeli, de a tehetségek felkutatásában a környék már működő kézilabdát oktató szakosztályaival is együttműködnének. Magyarország egyik legnagyobb, szegedi székhelyű építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport a kézilabdasport fejlesztése és az egészséges életmódra nevelés érdekében szponzorként állt a kezdeményezés mellé. A közös munkát szimbolizálva Mocsai Lajos, a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai és sporttudományi igazgatója, Varga Mihály, a KÉSZ Csoport tulajdonosa és a Tisza Volán SC képviselői együttműködési nyilatkozatot írtak alá.

Mocsai Lajos

, a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai és sporttudományi igazgatója szerint: „nemzeti kézilabda akadémia és nemzeti építőipari vállalat. Mindkét szervezet kiemelt figyelmet fordít a csapatmunkára, a tudásra, a szakmai képzésekre és magára az emberre. Ezért nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen vállalat, mint a KÉSZ a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportkoncepciójának támogatója lett.” Varga Mihály, a KÉSZ Csoport tulajdonosa kiemelte: „a KÉSZ Csoport legfontosabb értékei között szerepel a csapatmunka az elhivatottság és a hosszú távú gondolkodás. Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan sportágakat támogassunk, amelyek ezekre az értékekre is nevelik a jövő generációit.” Amennyiben az utánpótlás-nevelés szempontjából sikeres lesz a szegedi regionális központ, a későbbiekben országszerte újabb központokat fognak létrehozni a Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzeti Kézilabda Akadémia keretein belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.