Sport

Kézilabda: tartalmas tavasz elé néz a Pick

Kézilabda: tartalmas tavasz elé néz a Pick

2015. január 7., szerda
Kézilabda: tartalmas tavasz elé néz a Pick
pick_zaporozsje_14_09_28_mj_3

A MOL-Pick Szeged csapata január 12-én kezdi meg a felkészülést. Az év első hónapjában csak edzőmeccset játszik a csapat, az első éles partit február 7-én itthon 18 órakor a Tatabánya ellen vívják Vadkertiék - írja a pickhandball.hu.

Mint azt a

portál írja

, január 12-én - a válogatott játékosok hiánya okán - foghíjas kerettel kezdi el a felkészülést

Juan Carlos Pastor

legénysége. Akik nem vesznek részt a katari világbajnokságon –

Ilyés

,

Zubai

,

Ancsin

,

Balogh

,

Prodanovic

–, január 19-én csatlakoznak a csapathoz. Az biztos, hogy január 30-án Újvidéken lép pályára edzőmeccsen a Pick, és a tervek szerint hazai környezetben is játszik majd az együttes. A férfi kézilabda NB I alapszakaszából két meccs van hátra. Február 7-én, szombaton 18 órakor a Tatabánya érkezik az újszegedi sportcsarnokba. Az utolsó találkozó időpontja változott, február 15-én, vasárnap a Csurgói KK otthonába hivatalos a Szeged. Márciusban kezdődik a rájátszás, amely során hat csapat – az alapszakasz első öt helyezettje és a SEHA Ligában szereplő Veszprém – csatázik egymással oda-visszavágós rendszerben. Az első két helyezett együttes a két győzelemig tartó fináléban küzd meg a bajnoki aranyéremért. A Bajnokok Ligájában már a legjobb 16 közé jutott a Mol-Pick Szeged, a D csoport a második helyét megszerezve. Ugyanakkor két derbi még hátra hátra van itt is, február 12-én 20 órakor a Kadetten Schaffhausen látja vendégül Ancsinékat, majd február 22-én a dán Aalborg vizitál a Tisza-parti városban. A sorsolást február 24-én tartják Bécsben, az azonban már biztos, saját párharcát idegenben kezdi a Pastor-alakulat. A BL négyes döntőjét szokás szerint Kölnben rendezik, méghozzá május 30-án és 31-én. A férfi kézilabda Magyar Kupában már a négyes döntőben szerepel a MOL-Pick Szeged csakúgy, mint a címvédő MKB-MVM Veszprém. Egyelőre még nem ismert a helyszín, és a tévéközvetítés miatt az időpont is változhat, de a jelenlegi állás szerint április 17-én és 18-án rendezik a finálét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.