Sport

Kézilabda: nem vallott szégyent az SZKKSE Győrben

Kézilabda: nem vallott szégyent az SZKKSE Győrben

2015. január 14., szerda
Kézilabda: nem vallott szégyent az SZKKSE Győrben
gyor_szkkse_fb

Nem várt könnyű feladat a Szeged KKSE-re a női kézilabda NB I 14. fordulójában. Marosán György tanítványai végül 12 góllal maradtak alul a kétszeres Bajnokok Ligája címvédő Győri Audi ETO KC otthonában.

Az első két találatot

Vesna Milanovic Litre

jegyezte beállóból, amire

Selmeci Saroltától

érkezett válasz. Litre a 8. percig aztán további három góllal terhelte meg a szegedi kaput, míg a vendégektől

Aron Andrea

tudott eredményes lenni ezen periódus alatt. (5-2) Kicsivel később a horvát légiós már hatodjára talált a hálóba (6-2), majd Hornyák Ágnes iratkozott fel mellé elsőként a jegyzőkönyvbe győri részről. (7-2) A folytatásban aztán felvette a kesztyűt az SZKKSE is, felváltva estek a gólok, egészen 12-7-ig. A félidő hajrája ismét a hazaiaknak jött ki jobban, de szünetben így sem volt igazán megrázó a különbség. (16-9) A játék képe érdemben a második felvonásra sem változott,

Ambros Martin

együttese ezt az etapot is megnyerte, igaz, ezt már csak 15-10-re. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a BL-győztesnél ezen az estén pihenőt kapott több nagyágyú, így

Heidi Löke

,

Macarena Aguilar

és

Jelena Grubisic

is, ugyanakkor bemutatkozott a csapatban a közelmúltban szerződtetett brazil

Tamires Morena

. A vendégeknél

Barján Bianka

betegség miatt hiányzott, míg Aron Andrea hét gólig jutott a találkozón. Legközelebb a hétvégén lép pályára az SZKKSE, vasárnap este az utolsó előtti MTK-nak vághat vissza a gárda idegenben a hazai döntetlenért.

Női kézilabda NB I, 14. forduló:

Győri Audi ETO KC - Szeged KKSE 31-19 (16-9)

Győr, Audi Aréna, 1000 néző. Vezette: Buza Bence, Cseszregi Bence.

Győr:

Herr, Wéninger (kapusok), Knedlikova 4, Tamires 1, Sen 5/1, Müller, Korsós 1, Kovacsics 3/1, Lakatos 1, Planéta 2, Szepesi 1, Milanovic Litre 10, Boczkó-Hornyák 2, Bognár-Bódi 1.

Vezetőedző:

Ambros Martin.

SZKKSE:

Dobó, Futaki (kapusok), Hárs, Aron 7, Albert 1, Zsilák, Gulyás 2, Csoknyai 1, Selmeci 2, Kiss 2, Szabó 4/2.

Vezetőedző:

Marosán György.

Kiállítás:

-, ill. 2 perc.

Hétméteres:

3/2, ill. 2/2. Marosán György:

"Mindenképpen pozitív érzéseim vannak a meccs kapcsán, sikerültek azok a dolgok, amiket gyakorolunk hetek óta. Külön örömmel tölt el, hogy végre elkezdenek azok a játékosok is hinni magukban, akiknek egy speciális helyzetet teremt, hogy most ekkora teher hárul rájuk. Kiemelném Kiss Klaudiát és Aron Andreát is, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy Barján Biankára ma nem számíthattunk, így az egyébként is megfogyatkozott keret még egy fővel szűkebbé vált. Ahogy a múlt héten is elmondtam, a csapatom tagjai mind spártai harcosok, akik fegyelmezetten csinálják, amit kérek tőlük. Óriási megtiszteltetés és nagyon jó érzés, hogy ezekkel a játékosokkal együtt dolgozhatok. Megyünk tovább, igyekszünk elérni, hogy a következő meccsen még több olyan elem jelenjen meg a produkciónkban, amit edzéseken gyakorolunk. Ez nem egy egyszerű folyamat, szerénynek kell maradnunk, de látjuk azt, hogy van értelme a rengeteg munkának. Egyre több biztató momentumunk van."

A forduló további eredményei:

Siófok-Galérius Fürdő - FTC-Rail Cargo Hungaria

28-38 (15-19)

Mosonmagyaróvár-Érd

29-32 (18-15)

DVSC-TVP-Aquaticum - Dunaújvárosi Kohász KA

32-38 (12-21)

MTK Budapest - EUbility Group-Békéscsaba

34-27 (15-13)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.