Sport

Kézilabda: győzelemmel nyitotta az új évet a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Kézilabda: győzelemmel nyitotta az új évet a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

2015. január 23., péntek
Kézilabda: győzelemmel nyitotta az új évet a MOL-Pick Szeged + FOTÓK
pick-sabac04kf

Az új évben először lépett pályára a MOL-Pick Szeged együttes, a szegediek a szerb Metaloplastika Sabac ellen játszottak tesztmérkőzést a keménynek tekinthető tavaszi szezonra való felkészülés jegyében.

A katari világbajnokságon részt vevő játékosok nélkül (

Källman, Vranjes, Bombac, Wyszomirski, Sierra, Robledo

) játszott edzőmérkőzést a szerb Sabac ellen. A két légiós kapus hiányában

Pásztor

kezdett a szegedi kapuban, az első gól pedig

Parrondo

nevéhez fűződik, aki büntetőből volt eredményes. Keményen, agresszívan játszott a szerb csapat, és az első félidőben meg is lepte a MOL-Picket a Sabac, a 11. percben már három góllal vezettek a vendégek, időt is kért

Juan Carlos Pastor

. (3-6) Mintegy három perc alatt ledolgozták hátrányukat Vadkertiék, és a 24. percben Prodanovic hetesből lőtt gólja után először vezettek a találkozón. (12-11) Egy perccel a szünet előtt alakult ki a legnagyobb szegedi előny, Pásztor pedig az első félidőben mutatott teljesítményét egy védett hétméteressel koronázta meg az első 30 perc záró momentumaként. Úgy kezdődött a második játékrész, ahogy az első zárult: Pásztor ismét megfogott egy hetest, és folyamatosan növelte a különbséget a Pick Szeged, amely egyre több lerohanásból szerzett gólt is tudott szerezni. A Sabac több ziccert is elhibázott, Pásztor továbbra is remekelt a kapuban, míg

Ancsin

bombagóljai mellett a gyors támadásvezetések továbbra is eredményre vezettek, így bár tízzel is vezetett is a MOL-Pick Szeged, végül kilencgólos győzelmet aratott hazai felkészülési mérkőzésén. A végére csupa fiatal volt fent a pályán a szegedieknél, bemutatkozott a téli új igazolás,

Vladan Loncar

is, valamint a kölcsönből visszarendelt

Gidai Máté, Hegedűs Már

k duó is. Juan Carlos Pastor együttese a február hetedikén esedékes bajnoki rajtig még egy felkészülési mérkőzést játszik, jövő héten pénteken Újvidéken lép pályára a csapat, majd egy héttel később következik a Tatabánya elleni idei első bajnoki mérkőzés.

Felkészülési mérkőzésen:

MOL-Pick Szeged - Metaloplastika Sabac 31 - 22 (15-12)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kiss Olivér, Heim Attila

Pick Szeged:

PÁSZTOR – Parrondo 2/1, ANCSIN 4, Mindegía 3, Zubai 3, Ilyés 2, Vadkerti 1.

Csere:

Manojlovity, Nagy M. (kapusok), Velky 1, Gidai 2/1, Fekete 1, BALOGH 5/4, Blazevic, PRODANOVIC 6/4, Hegedűs 1, Loncar, Molnár B., Szabó.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Metaloplastika Sabac:

GROZDANOVIC - DRAGICEVIC 5, OBRADOVIC 6, Milanovic 1, Savic, Delibasic, Broscin.

Csere:

Arsic, Vladisavljevic (kapusok) Ostojic, Marinovic 1, Markovic, Jezdimirovic, Mitrovic 2, Knezevic, Jevitic 1, STEVANOVIC 5, Bojanic, Dakic 1, Palevic.

Vezetőedző:

Slavko Novakovic

Hétméteres:

11/10 ill. 2/0.

Kiállítás:

2 perc ill. 4 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.