Közélet

Jótékonysági bált rendeznek a Csángó Rádió megmentéséért

Jótékonysági bált rendeznek a Csángó Rádió megmentéséért

2015. január 6., kedd
Jótékonysági bált rendeznek a Csángó Rádió megmentéséért

A Csángó Rádió megmentéséért rendezik meg szombaton a jászberényi Bercsényi Sportcsarnokban a Csángó Bált, amelyen mások mellett a Jászság Népi Együttes, az Állami Népi Együttes, Csík János és Petrás Mária is fellép.

A rádiót a mozgáskorlátozott

Lőrinc Celesztin

alapította és működteti Csíkfaluban egy kis parasztházban. A rádió léte azonban veszélybe került, anyagi támogatás nélkül nem tud tovább működni. A Csángó Bál szervezői ezért a belépőjegyekből származó bevételt a rádió megmentésére fordítják. A rendezvényen közreműködik a Jászság Népi Együttes,

Petrás Mária

énekművész, az Állami Népi Együttes táncosai,

Csík János

és számos moldvai csángó művész. A programokat táncház, játékok, csángó kiállítás és filmvetítés is színesíti - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Mint írják, a Moldvában működő Csángó Rádió kivételes lehetőséget nyújt a csángók anyanyelvi kultúrájának ápolására. A moldvai csángók ugyanis nem használhatják hivatalosan anyanyelvüket, néhány egyéni kezdeményezéstől eltekintve nincs magyar iskola, így a gyermekek már nem is tanulják meg szüleik anyanyelvét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.