Közélet

Január huszadikával megszűnt a SZEFI

Január huszadikával megszűnt a SZEFI

2015. január 20., kedd
Január huszadikával megszűnt a SZEFI

Január huszadikával megszünteti a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakközépiskola (röviden SZEFI) fenntartását az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány kuratóriuma – az erről szóló határozatot ma helyezte el a Csongrád Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályán a szervezet képviselője. Az ügyben rendkívüli sajtótájékoztatót tart ma délután Juhász Tünde kormánymegbízott, melynek részleteiről portálunk is beszámol.

A kormányhivatal a bejelentést követően a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény vonatkozó rendelkezése alapján meghozta döntését a szakképzésben részt vevő tanulók elhelyezéséről. A megszűnő intézményben oktatott szakmákkal kapcsolatban megjelölik azokat az iskolákat, amelyek azonos képzési profillal rendelkeznek - olvasható a Csongrád Megyei Kormányhivatal közleményében.

Ahogy korábban megírtuk

, a SZEFI mellett a Rogers-gimnázium bezárására is sor kerülhet még a tanév közben. A két megszűnő intézmény Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben mintegy 1120 fős tanulólétszámmal rendelkezik, amelyből a tanköteles korú tanulók száma 100, az érintett pedagógusok létszáma pedig 114 fő. Hétfő este a

Rogers-gimnázium bezárása ellen

tüntettek a szülők, tanulók és tanárok a Széchenyi téren, ahol aláírásokat is gyűjtöttek az intézmény fennmaradásáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.