Bulvár

Hamis kártyával fizettek a brit állampolgárok

Hamis kártyával fizettek a brit állampolgárok

2015. január 20., kedd
Hamis kártyával fizettek a brit állampolgárok

Nagylakon fogták el azt a két brit állampolgárt, akik az ország több pontján fizettek hamis bankkártyával - írja a police.hu.

Az egyik bank biztonsági szolgálata jelezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, hogy 2015. január 18-án a késő esti órákban több magyarországi benzinkúton is hamis, klónozott bankkártyával vásároltak ismeretlenek. Tatán és Lajosmizsén sikerrel jártak. A petőfiszállási benzinkúton is próbálkoztak, de addigra a bank már letiltotta a kártyát. A bács megyei rendőrök megállapították, hogy az elkövetők egy Land Roverrel hajtottak el az M5-ös autópályán Csongrád megye irányába. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja valamennyi határátkelőhelyet tájékoztatott az eseményről, és elrendelte a jármű szóbeli körözését. A jelzést követő 4 percen belül kilépésre jelentkezett az országból egy Land Rover a nagylaki határátkelőhelyen. Az autóban két brit állampolgár ült. A rendőrök átvizsgálták a járművet, amiben 23 bankkártyát foglaltak le. A 38 és 55 éves brit állampolgárt a nagylaki rendőrök előállították. A velük szemben készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett - indult büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.