Közélet

Gyertyát gyújtott a szegedi DK a párizsi merénylet áldozataiért + FOTÓK

Gyertyát gyújtott a szegedi DK a párizsi merénylet áldozataiért + FOTÓK

2015. január 9., péntek
Gyertyát gyújtott a szegedi DK a párizsi merénylet áldozataiért + FOTÓK
megemlekezes_gyertyagyujtas04_kf

Gyertyagyújtással fejezte ki együttérzését a Párizsban történt terrortámadás áldozatai iránt a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete.

Gyertyákat gyújtott a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete az Alliance Francaise Szegedi Francia Kulturális Egyesület épülete előtt, hogy ezzel emlékezzenek a szerdai terrortámadás áldozataira. A párt képviselői és szimpatizánsai a Je suis Charlie (magyarul "Charlie vagyok") feliratot is a magasba emelték - tegnapelőtt óta világszerte ezzel a szlogennel fejezik ki együttérzésüket a Charlie Hebdo című francia hetilap meggyilkolt dolgozói iránt. A feliratok mellett az áldozatok arcképét is elhelyezték az épületek előtt, melyeket a körülötte gyújtott teamécsesek világítottak meg. "Fontosnak tartottuk kifejezni szolidaritásunkat a Párizsban meggyilkolt áldozatokkal, és sajnáljuk, hogy Szegeden rajtunk kívül senki nem tette meg" - mondta el Koromné Fenyvesi Rozália, a szegedi DK ügyvezető alelnöke.

Mint ismeretes

, szerda délelőtt két fegyveres tört be a Charlie Hebdo című francia hetilap szerkesztőségébe, ahol 12 embert, köztük a lap több neves karikaturistáját és publicistáját is megölték. Az utóbbi évek legkomolyabb hajtóvadászata indult meg a terroristák kézre kerítéséért, akik egy Dammartin-en-Goëleban lévő gyárba húzódtak vissza. Néhány perccel a DK meghirdetett rendezvénye előtt az immár két helyszínen zajló túszdráma

véget ért,

az elkövetőket megölték. Az áldozatok emlékére péntek délután Budapesten is indult szolidaritás menet, a megemlékezők az Andrássy úton át a francia nagykövetség épületéhez vonultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.