Sport

Futsal: nem bírta el a védekezési hibákat az UTC Dunaújvárosban

Futsal: nem bírta el a védekezési hibákat az UTC Dunaújvárosban

2015. január 19., hétfő
Futsal: nem bírta el a védekezési hibákat az UTC Dunaújvárosban
utc_veszprem_14_10_20_gs

Vereséget szenvedett első 2015-ös mérkőzésén az UTC Futsal Team, Brinszky Adrián legénysége a Dunaújváros otthonában maradt alul 10-4-re.

A közvetítést támogatta a GS-VILL 94 Kft.

Nem indult rosszul a mérkőzés a vendégek szempontjából,

Schranz Balázs

vezető találatát rövid időn belül a reaktivált

Szabó László

révén sikerült kiegyenlítenie az UTC-nek. (1-1) A félidő derekán ugyanakkor egy rövidzárlat alatt háromszor mattolta a Dunaújváros

Vasas Gábort

. (4-1) A félidő végén

Bánóczki Dániel

még szépíteni tudott, így az érdemi döntés a második 20 percre maradt. (4-2) Fordulás után beindult a Dunaferr-henger, amiben nagy szerepet játszott az újszegediek védelmének többszöri megingása. Az ebből kapott gólokat nem bírta már el a csapat, így az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelő végeredmény született a télen két egykori román válogatott játékost is szerződtető vendéglátók javára.

Brinszky Adrián

tanítványai legközelebb egy hét múlva január 26-án lépnek pályára, amikor az Aramis látogat az újszegedi sportcsarnokba.

Férfi futsal NB I, 15. forduló:

Dunaferr DF Renalpin FC - UTC Futsal Team 10-4 (4-2)

Dunaújváros, 250 néző. Vezette: Kovács Gábor (Czene-Joó Ádám, Harmath Zsolt).

Dunaújváros:

Rigó - Aradai, Szente, Safar, Nagy.

Csere:

Hegedűs (kapus), Togoi, Schranz, Fekete, Facskó, Czár.

Vezetőedző:

Baranyai Pál.

UTC:

Vasas - Tóth A., Puskás, Ondrejó, Bánóczki.

Csere:

Balogh, Szabó, Pióker, Brinszky.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Schranz (4', 14', 30', 40'), Safar (12'), Nagy (13'), Czár (23'), Togoi (29'), Fekete (31'), Szente (37'), ill. Szabó (7'), Bánóczki (18'), Brinszky (27'), Ondrejó (38').

Sárga lap:

Fekete (31'). Brinszky Adrián:

"Jöttünk, láttunk, visszamennénk!"

Online közvetítésünk:

VÉGE

40'

Schranz Balázs

keretbe foglalja a mérkőzést, a rutinos hazai játékos találata zárja az események sorát. Bár voltak ígéretes megmozdulásai az UTC-nek, a hazaiak a védelmi megingásokat kihasználva érvényesíteni tudták a papírformát.

38'

GÓÓÓL!!! Pióker életerős bombája első még kipattant, ugyanakkor a labda visszakerült az újszegedi játékoshoz. Másodjára lövés helyett Baloghot játszotta meg, aki

Ondrejót

szolgálta ki egy centerezéssel. 9-4!

37'

Gól... Pióker lemaradt egy mélységi passzról, amely Nagyhoz jutott így el, majd bepasszra

Szente

érkezett mindenkit megelőzve. 9-3.

35'

Hegedűs vett fel egy hosszú passzt, amiből azonnal indította az egyedül meglóduló Nagy Rolandot. A ziccernél ugyanakkor Vasas bravúrral hárított.

34'

Kissé hektikus a találkozó, felváltva rohamoznak a csapatok, de igazán nagy gólhelyzetig egyik fél sem jutott el az utóbbi pillanatokban.

32'

Puskás lövését kellett hárítania Hegedűsnek, majd Pióker is veszélyeztetett egy magánakcióból. Próbálkozik az UTC, de a számos hiba a védekezésben megpecsételni látszik a meccs sorsát.

31'

Gól...

Fekete

játszotta tisztára magát, majd védhetetlenül bombázott a kapuba. 8-3. Nem sokkal később Fekete odarúgott Baloghnak, kisebb tömegjelenet után folytatódhat a mérkőzés. Egyre paprikásabb a hangulat, a bírók viszont nehezen tudják csak uralni a találkozót. 1-4 a faultarány.

30'

Ezért most nagyon kár! Labda nélkül cseréltek a vendégek, de mire a leszaladó Bánóczki helyét átvette a társ, a Dunaferr támadás villámként suhant végig a pályán. Az átmeneti emberelőny révén

Schranz

maradt teljesen üresen, Vasas pedig tehetetlen volt a kiszolgáltatott helyzetben. 7-3.

29'

Újabb elkerülhető gólt kapott az UTC: Tóth Attila vesztett labdát a saját térfelén, ránézésre ártalmatlan helyzetben.

Togoi

és Nagy kettő az egyben mehettek így Bánóczkira, végül pedig előbbi fejezte be az akciót. 6-3.

27'

GÓÓÓL!!! Puskás küzdött meg védőjével, ha nehezen is, de középre tudta gyötörni a labdát, ahol az érkező

Brinszky

és az őt őrző bekk összecsapása végeredményeként a labda a hosszú alsóba csorgott! 5-3!

26'

Lemaradt egy felpasszról Pióker, amely így eljutott Schranzig. A hazai játékos a kimozduló Vasast ugyan átemelte, de a kaput is.

25'

Pióker egyedül csinálta meg az akciót, kiharcolta magának a lövőhelyzetet, Hegedűs első nagy védése után tapsolhat a dunaújvárosi publikum.

24'

Balogh kiválóan látta meg az üresen helyezkedő Szabót, a társ egyből lőtt is az ígéretes szituációból, de beleléptek a kísérletbe.

23'

Gól... Aradi és Tóth harcolt meg a labdáért egy hosszú indításnál, a lecsorgó pedig

Czárt

találta meg, aki közelről a hálóba belsőzött. 5-2.

22'

Változást jelent a korábbiakhoz képest, hogy a Dunaújváros jóval támadóbb, a preszingre nagyobb hangsúlyt fektető játékkal rukkol elő. Baranyai mester a szünetben pályára küldte újonnan igazolt kapusát, Hegedűst is.

21'

Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

20'

Egy oldalberúgást követően újszegedi lövés, illetve egy azt blokkoló megmozdulás zárta a félidőt. Szünetben két gól Brinszky Adriánék hátrányba, a mutatott játék alapján még egyáltalán nem vesztett mérkőzés ez!

19'

Háromszögeléssel próbálkozott a Dunaújváros is: Nagy adott az alapvonalon helyezkedő Shcranzhoz, majd ugyanő érkezett a belőtt labdára is. Bár a védők alaposan lemaradtak a kombinációról, a belsős lövést a hossz kapufa hárította.

18'

Puskás vitte fel a labdát, tisztára játszotta magát, majd Ondrejóhoz centerezett, aki kapásból rá is durrantotta a lehetőséget. GÓÓÓL!!! A kipattanó Piókerig került hátra, ő Puskás felé passzolt. A társ átlépve a labdát, Ondrejót hozta játékba, aki egyérintővel a ziccerben érkező

Bánóczkit

szolgálta ki! 4-2! Gyönyörű akció volt!

16'

Balogh Ádám megunta a passzolgatást, egy életerős lövéssel tornáztatta meg Rigó kapust.

15'

Igyekszik felvenni a ritmust a szegedi csapat, nyomnak Ondrejóék, de helyzetekig csak nehezen jutnak el.

14'

Elvesztette kissé a fonalat az eddig jól játszó UTC, bár ezúttal szerencséje is volt a Dunaferrnek:

Schranz

kapott egy legurítást szögletből, és bár eltörte a labdát, az olyan gellert vett, hogy Vasas alatt még bejutott a hálóba éppen. 4-1.

13'

Gól... Ezért most nagyon kár! A középkezdés után Bánóczki vesztett labdát, amiből Schranz szolgálta ki

Nagy Rolandot

. 3-1.

12'

Beszorult kapuja el az UTC, előbb Safar, majd Fekete bombáját is hatástalanítania kellett Vasasnak. Gól... Nem úszta meg ugyanakkor a dolgot a Brinszky-legénység, mert egy sarokrúgás utáni legurítást az őrzőjéről leforduló

Safar

a hosszúba lőtt, 2-1.

11'

Továbbra is a hazai térfélen van többet a labda, ugyanakkor mindkét fél jól zár: a dunaújvárosiak taktikájukból fakadóan, az újszegediek pedig a labdavesztések utáni visszazárásoknál.

10'

Csúnya jelenet borzolja a kedélyeket: Tóth nagyszerű csellel fűzte át magát Safaron, egyedül mehetett Rigóra, a hálóőr azonban páros lábbal csúszott be neki. A vendégek játékosa esés közben a derekát ütötte meg, a sproik be is fújták az esetet. 3-1 a faultarány.

8'

Safar lövésébe Bánóczki lépett bele még éppen időben, majd Nagy löketét Vasasnak kellett védenie. A kezdeti puhatolózást mostanra attraktív játék váltotta fel.

7'

GÓÓÓL!!! Balogh adott remek ütemű mélységi indítást

Szabó

elé, aki egy az egyben már nem hibázott a kapussal szemben, 1-1!

6'

Hihetetlen pontos, 30 méteres keresztpasszal kereste volna Balogh Szabót, amire Rigó rosszul mozdult ki. Szabó az elmélázó védők között Piókert játszotta meg, de a társ lövését a keresztléc hárította.

5'

A játék képe döntően nem változott a gól hatására sem, főként a vendégek irányítanak, egyelőre meddő fölény ez.

4'

Gól... Balszerencsés körülmények között került hátrányba az UTC: Ondrejó adta el a labdát saját ötöse környékén, és bár Safar közeli löketét Vasas még bravúrral hárította, a kipattanóra

Schranz

érkezett a leggyorsabban. 1-0.

3'

Puhatolózó játék jellemzi az első perceket, enyhe újszegedi mezőnyfölénnyel. A kapuk ugyanakkor egyelőre még nem forogtak veszélyben.

1'

A piros mezes hazaiak indították útjára a labdát, az UTC játékosai tiszta fehérben játszanak.

17.55:

A vendéglátóknál több új igazolás is ma mutatkozhat be dunaújvárosi színekben, így a magyar állampolgársággal is rendelkező, egykori román válogatott Iuliu Tony Safar, a szintén a román nemzeti együttes korábbi tagja, Victor Cosmin Togoi és a kapus Hegedűs Ferenc.

17.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés, a csapatok már készen állnak a játékra. A nehéz anyagi helyzetben lévő újszegediek nyolc mezőnyjátékossal és Vasas Gábor kapussal állnak fel. A keretben helyet kapott többek között a reaktivált Szabó László is, aki utoljára a 2010/2011-es szezonban játszott futsalmérkőzést. Szintén bevetésre vár Pióker Tibor, akinek a mai lesz a második találkozója a sportágban. A rutint Tóth Attila, Puskás Csaba, Ondrejó Tamás, Bánóczki Dániel és Balogh Ádám képviseli az UTC-ben, illetve a játékos-edző, Brinszky Adrián.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.