Közélet

Félmilliárdot költenek a távfűtés hőveszteségének csökkentésére Pécsen

Félmilliárdot költenek a távfűtés hőveszteségének csökkentésére Pécsen

2015. január 23., péntek
Félmilliárdot költenek a távfűtés hőveszteségének csökkentésére Pécsen
futes_tavho_konvektor

Több mint félmilliárd forintot költ Pécs távhőrendszerének korszerűsítésére a városi szolgáltató Pétáv Kft., a január végén kezdődő és nyárra befejeződő beruházással biztonságosabb és költségtakarékosabb lesz az ellátás.

A cég az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 253 millió forint európai uniós támogatást élvező projekt keretében tíz, összesen két kilométer hosszú elavult vezetékszakaszt cserélnek le korszerű, előre szigetelt vezetékekre. A beruházás eredményeként kevesebb lesz az üzemzavar és csökken a hőveszteség.

Vida János

, a társaság ügyvezetője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a cég a beruházással évente mintegy 40 millió forint megtakarítást érhet el. A társaság közleményében kitért arra, hogy a kivitelezés részét képezi az Ércbányász lakótelep csatlakoztatása a távhőhálózathoz. Ennek eredményeként újabb 92 lakásban élvezhetik a távhő előnyeit, a még működő korszerűtlen gáz-fűtőberendezés kiváltása pedig hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Az 51 százalékban a pécsi önkormányzat és 49 százalékban a Pannon Hőerőmű tulajdonában lévő, tavaly 6 milliárd árbevételt elérő, 186 dolgozót foglalkoztató Pétáv 31 ezer 300 lakást és mintegy 450 intézményt, gazdasági szervezetet lát el hőenergiával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.