Bulvár

Az ország keleti felében gyenge ónos esőre, havazásra figyelmeztetnek

Az ország keleti felében gyenge ónos esőre, havazásra figyelmeztetnek

2015. január 3., szombat
Az ország keleti felében gyenge ónos esőre, havazásra figyelmeztetnek
onoseso01_gs

Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos eső. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Péntek este az ország középső és keleti területein több megyében még másodfokú riasztásokat adtak ki a tartós ónos eső miatt. Ezeket az éjszaka folyamán valamennyi helyen visszavonták. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint az ónos eső veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben, de már csak elsőfokú figyelmeztetés. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat estétől észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A Győr-Békéscsaba sávtól északkeletre inkább havas eső, majd havazás várható, ettől délnyugatra jellemzően eső, havas eső, esetleg ónos eső valószínű. Szombat éjfélig általában maximum 6 centiméternyi friss hó hullhat, de a havazás a vasárnapra virradóra is folytatódik. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 2-6 Celsius fok között alakul. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.