Közélet

Az etiópiai merénylet magyar áldozataira emlékeznek Szegeden

Az etiópiai merénylet magyar áldozataira emlékeznek Szegeden

2015. január 13., kedd
Az etiópiai merénylet magyar áldozataira emlékeznek Szegeden
fte_emlekest_3

Beszélgetéssel, filmvetítéssel, zenés műsorral és virrasztással emlékeznek a három éve januárban Etiópiában magyar kutatókat ért terrortámadás áldozataira, Fábián Tamás geográfusra és Szabad Gábor kutatóorvosra az elhunytak barátai, munkatársai csütörtökön Szegeden - tájékoztatta a Fábián Tamás-Ért-Ék Alapítvány MTI-t.

A Bálint Sándor Művelődési Házban az emlékest megnyitója után az expedíció két tagja,

Gruber László

és

Szilasi Péter

tart előadást. Ezt filmvetítés követi: az érdeklődők válogatást láthatnak Fábián Tamás saját készítésű útifilmjeiből, bemutatják a többi között az 1991-es izlandi útján forgatott alkotását. Ezután a külföldi és magyar retrotánczenét játszó Memphis együttes ad koncertet. A szegedi kutatókból álló turistacsoportot 2012. január 17-én érte támadás Etiópia Afar térségében, az Erta Ale vulkán közelében. A merényletben életét vesztette az 53 esztendős

Fábián Tamás

szegedi geográfus, a 39 éves kutató bőrgyógyász,

Szabad Gábor

, valamint két német és egy osztrák állampolgár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.