Írjon nekünk

Sport

Asztalitenisz: nemzetközivé vált a SPIRIT-kupa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

P1060242

Másodízben került lebonyolításra a SPIRIT-KUPA amatőr asztalitenisz verseny. A verseny érdekességét az adta, hogy Szerbiából is érkeztek versenyzők, így ez a kezdeményezés első ízben nemzetközivé erősödött.

A verseny karitatív célt szolgál, olyan fontos sporterkölcsi értékeket szeretne teremteni és megvalósítani, melynek elsődleges szempontjai között szerepel a MOAC klub egy tehetséges játékosa szakmai fejlődésének támogatása, a klub szociálisan hátrányos helyzetben lévő egy játékosának vagy családjának támogatása, a klubért sokat tevő személy, személyek erkölcsi elismerése vagy egy erkölcsileg nemes ügy támogatása.

A verseny nyílt volt, bármilyen tudásszintű amatőr játékos indulhatott. A rendezvény páros küzdelmekkel kezdődött, majd egyénivel folytatódott. A rendkívül hosszúra sikeredett versenyre rekordszámú versenyző érkezett. Az egyre növekvő indulólétszám magyarázata, a négy döntős formáció. Ezt a népszerű lebonyolítási formát a szervezők szerint Magyarországon nem alkalmazzák sehol. Lényege, a pillanatnyi formának megfelelő döntőbe kerüléssel, minél több sikerélmény nyújtása. A csoportküzdelmek erőpróbái során a gyengébben teljesítő versenyzőknek, további játékban maradási lehetőség biztosítása, a kiesés elkerülése érdekében. A fordulatos küzdelmek magas színvonalat, óriási, izgalmakat és meglepetésmeccseket is hoztak.

A felnőtteknek kiírt verseny szép, megható és legelismerésre méltóbb pillanatait, az újonc korú 10 éves Sztanó Krisztina, technikailag is szemet gyönyörködtető játéka jelentette. Ő igen okosan gondolkodva, a felnőttek között edződve próbál olyan tudást és rutint szerezni, melyet később korosztályos ranglista versenyein majd győzelmekkel szeretne kamatoztatni. Tudja, hogy a győzelmekhez, vereségeken keresztül vezet az út.

A versenyhelyszín biztosításáért köszönetet szeretnénk mondani a Móra Iskola Főigazgatójának, Feketű Bélának. A verseny kezdeményezője és támogatója: Kovács János, a Móravárosi Asztalitenisz Klub Klub szakmai irányítója.

Eredmények:

Páros:
1.Bujdos Attila-Szelei Szabolcs(ATSK) 2.Bácsi Bernáth-Kerekes Róbert(HMVH-Volvox) 3.Molnár András-Sajó László(MOAC)

Egyéni:
A-döntő:

1. Szelei Ákos (ATSK) 2. Bácsi Bernáth (HMVH) 3. Sajó László (MOAC)

B-döntő:
1. Klem István (Szabadka) 2. Horváth Klára (MOAC) 3. Kelemen András (ATSK)

C-döntő:
1.Todorovics Dragan(Szabadka) 2.Márta Dániel(MOAC) 3.Bódi Zoltán(MOAC)

D-döntő:
1.Győrki László(MOAC) 2.Hajdu László(HMVH) 3.Fridrik Imre(MOAC)

Kommentek

Sport

Három magyar érem pénteken: világbajnok a Hagymási, Medveczky páros!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Lucz, Kiss, valamint a Hajdu, Fekete duó nyert még érmet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kozák Danuta számára is rejtély, mi vezetett a páros kizárásához

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kajakos Kozák Danuta a péntek délelőtti előfutamból a második helyen jutott tovább 500 méter egyesben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon: az ötszörös olimpiai bajnok, aki címvédő ebben a számban, nemcsak az ellenfelekkel és az erős hátszéllel kellett megküzdenie, hanem túl kellett tennie magát a csütörtöki kizáráson, amelyről azt mondta, továbbra sem tudják, mi […]

Tovább olvasom

Sport

Döntetlennel kezdett a MOL-Pick Szeged Franciaországban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A csapat legeredményesebb játékosa Radivojevics volt kilenc találattal.

Tovább olvasom

Aktuál