Sport

Asztalitenisz: nemzetközivé vált a SPIRIT-kupa

Asztalitenisz: nemzetközivé vált a SPIRIT-kupa

2015. január 26., hétfő
Asztalitenisz: nemzetközivé vált a SPIRIT-kupa
P1060242

Másodízben került lebonyolításra a SPIRIT-KUPA amatőr asztalitenisz verseny. A verseny érdekességét az adta, hogy Szerbiából is érkeztek versenyzők, így ez a kezdeményezés első ízben nemzetközivé erősödött.

A verseny karitatív célt szolgál, olyan fontos sporterkölcsi értékeket szeretne teremteni és megvalósítani, melynek elsődleges szempontjai között szerepel a MOAC klub egy tehetséges játékosa szakmai fejlődésének támogatása, a klub szociálisan hátrányos helyzetben lévő egy játékosának vagy családjának támogatása, a klubért sokat tevő személy, személyek erkölcsi elismerése vagy egy erkölcsileg nemes ügy támogatása. A verseny nyílt volt, bármilyen tudásszintű amatőr játékos indulhatott. A rendezvény páros küzdelmekkel kezdődött, majd egyénivel folytatódott. A rendkívül hosszúra sikeredett versenyre rekordszámú versenyző érkezett. Az egyre növekvő indulólétszám magyarázata, a négy döntős formáció. Ezt a népszerű lebonyolítási formát a szervezők szerint Magyarországon nem alkalmazzák sehol. Lényege, a pillanatnyi formának megfelelő döntőbe kerüléssel, minél több sikerélmény nyújtása. A csoportküzdelmek erőpróbái során a gyengébben teljesítő versenyzőknek, további játékban maradási lehetőség biztosítása, a kiesés elkerülése érdekében. A fordulatos küzdelmek magas színvonalat, óriási, izgalmakat és meglepetésmeccseket is hoztak. A felnőtteknek kiírt verseny szép, megható és legelismerésre méltóbb pillanatait, az újonc korú 10 éves Sztanó Krisztina, technikailag is szemet gyönyörködtető játéka jelentette. Ő igen okosan gondolkodva, a felnőttek között edződve próbál olyan tudást és rutint szerezni, melyet később korosztályos ranglista versenyein majd győzelmekkel szeretne kamatoztatni. Tudja, hogy a győzelmekhez, vereségeken keresztül vezet az út. A versenyhelyszín biztosításáért köszönetet szeretnénk mondani a Móra Iskola Főigazgatójának, Feketű Bélának. A verseny kezdeményezője és támogatója: Kovács János, a Móravárosi Asztalitenisz Klub Klub szakmai irányítója.

Eredmények:

Páros:

1.Bujdos Attila-Szelei Szabolcs(ATSK) 2.Bácsi Bernáth-Kerekes Róbert(HMVH-Volvox) 3.Molnár András-Sajó László(MOAC)

Egyéni: A-döntő:

1. Szelei Ákos (ATSK) 2. Bácsi Bernáth (HMVH) 3. Sajó László (MOAC)

B-döntő:

1. Klem István (Szabadka) 2. Horváth Klára (MOAC) 3. Kelemen András (ATSK)

C-döntő:

1.Todorovics Dragan(Szabadka) 2.Márta Dániel(MOAC) 3.Bódi Zoltán(MOAC)

D-döntő:

1.Győrki László(MOAC) 2.Hajdu László(HMVH) 3.Fridrik Imre(MOAC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.