Közélet

Árvákat és időseket is támogatnak idén a Székely Bál bevételéből

Árvákat és időseket is támogatnak idén a Székely Bál bevételéből

2015. január 16., péntek
Árvákat és időseket is támogatnak idén a Székely Bál bevételéből

Árvaházat, idősek otthonát és kitelepített székely közösségeket támogatnak a II. Budapesti Székely Bál bevételeiből. Az eseményt február 14-én rendezi a Várkert Bazárban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Ebben az évben a bál teljes bevételét négy székely közösségnek, a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árváinak, a székelyudvarhelyi Református Öregotthon időseinek, az oklándi unitárius közösségnek és a Hertelendyfalvára kitelepített székely közösségeknek ajánlják fel. Egy évvel ezelőtt azért indították el a jótékonysági kezdeményezést, hogy a rendezvény erősítse és fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, illetve segítse a rászorulókat - írta az intézet az MTI-hez eljuttatott közleményében. A bál programja és a vacsora menüje egyaránt a székely hagyományokra épül. Az eseten a vendégek megtekinthetik a Háromszék Táncegyüttes előadásában a Gábor Áron táncdrámát, amelyet divatbemutató, tombola és táncprogramok követnek. A bál fővédnöke

Kövér László

, az Országgyűlés elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.