Közélet

A Rákóczi Szövetség az idén is meghirdeti a beiratkozási ösztöndíjpályázatot

A Rákóczi Szövetség az idén is meghirdeti a beiratkozási ösztöndíjpályázatot

2015. január 13., kedd
A Rákóczi Szövetség az idén is meghirdeti a beiratkozási ösztöndíjpályázatot

A Rákóczi Szövetség az idén is meghirdeti beiratkozási ösztöndíjpályázatát a 2015/2016-os tanév magyar iskolakezdői számára Szlovákia területén - közölte a szövetség az MTI-vel.

A közlemény szerint a szövetség decemberben mintegy 13 ezer felvidéki magyar óvodás szüleinek juttatta el levelét magyar tannyelvű iskola választásáról és a beiratkozási ösztöndíjról. A Rákóczi Szövetség 4155 olyan óvodásról tud, akik beszélnek magyarul és 2015 szeptemberében iskolakötelessé válnak. A szövetség a programot elsősorban a magyarországi civil társadalom és az önkormányzatok adományaira alapozva hirdeti meg. Az ösztöndíj pályázati adatlapját az iskolai beiratkozáskor tölthetik ki a szülők, az ösztöndíjakat 2015 őszén adják át. A pályázattal kapcsolatban további információ a Rákóczi Szövetség központi irodájától kérhető, valamint a

www.rakocziszovetseg.org

honlapon található. A szövetség 2004-ben hirdette meg először a beiratkozási programját azzal a céllal, hogy minél több külhoni magyar család merje vállalni gyermeke magyar tannyelvű iskolába íratását, segítve ezzel a magyar közösségek megmaradását. Tavaly mintegy kétszáz Kárpát-medencei helyszínen csaknem 5400 diák kapott iskolakezdési ösztöndíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.