Sport

Vízilabda: megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban Manhercz Krisztián

Vízilabda: megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban Manhercz Krisztián

2014. december 15., hétfő
Vízilabda: megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban Manhercz Krisztián
tiszavirag_magyar_montenegro_mj-019

Szlovákia ellen debütált, Románia ellen pedig az első gólját is megszerezte a magyar felnőtt vízilabda válogatottban a Tiszavirág Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián, akit a válogatottbeli élményeiről kérdeztünk.

Igen sűrű fél év van

Manhercz Krisztián

mögött: a nyáron Szegedre érkezett pólós az U18-as válogatottal

világbajnokságot nyert

Törökországban, majd a

grúziai junior Eb-n

csak a döntőben szenvedtek vereséget Szerbiától, így ezzel a korosztállyal ezüstérmet szerzett a kontinenstornán. A Tiszavirág Szeged Diapoloval elindult számára a bajnokság, majd a Szlovákia elleni Világliga mérkőzésen már a felnőtt válogatottban szerepelhetett. Az első felnőtt gólra akkor még várni kellett, ám ez a pillanat is elérkezett a legutóbbi, Románia ellen 20-10-re megnyert találkozón, így ebből a győzelemből már góllal vette ki a részét Manhercz Krisztián. „Második alkalom volt számomra a Románia elleni mérkőzés, ebből kifolyólag nem voltam annyira ideges, mint a debütáláskor. Nagyon szerettem volna gólt dobni, hiszen ez az első meccsen nem sikerült, e miatt talán még volt rajtam egy nagyobb nyomás, vagy bizonyítási vágy. Nagyon örülök, hogy végül sikerült gólt szereznem” - nyilatkozta portálunk érdeklődésére Manhercz Krisztián. Ahogy a pólós fogalmazott, a felnőtt válogatottban jóval nagyobb a merítési lehetőség, mint az utánpótlás csapatokban, rengetegen pályáznak arra, hogy bekerüljenek a csapatba, így ez után a két meccs után végleg úgy látja, hogy minden héten, minden egyes héten keményen kell küzdenie, jól kell teljesítenie ahhoz, hogy a jövőben is számolhasson

Benedek Tibor

meghívójára. Mint azt Manhercz Krisztián elmondta, a szövetségi kapitány beszélt vele a mérkőzés után, ahol átbeszélték a hibáit, a szegedi játékos pedig bízik benne, hogy később is számít majd rá Benedek Tibor. A Tiszavirág Szeged Diapolo

szombaton

már a negyedik egygólos vereségét szenvedte el, ezzel Varga Péter együttese a nyolcadik helyről várhatja az idei év záró mérkőzését, amelyet pénteken, a második helyen álló Eger otthonában játszik majd, nem vár tehát könnyű mérkőzés a szegediekre. „Az eddigi szezonban nyújthattunk volna jobb teljesítményt is, ez alatt főleg azt a három vereséget, a Kaposvár, Fradi, Honvéddal szembeni vereségeket emelném ki, hiszen mind a három olyan mérkőzés volt, ahogy egygólos vereséget szenvedtünk, amit könnyen kiküszöbölhettünk volna. Ezek a három pontok, amelyeket így meg tudott szerezni az ellenfelünk, nagyon fontos lehet még a végelszámolásban, de egyre jobban úgy érzem, hogy összeér a csapat, és ennek meglesz a gyümölcse” - mondta el Manhercz Krisztián az eddigi bajnoki szerepléssel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.