Sport

Vízilabda: a lányoknál az UVSE, a fiúknál a Szolnok nyerte a kupát (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Vízilabda: a lányoknál az UVSE, a fiúknál a Szolnok nyerte a kupát (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. december 7., vasárnap
Vízilabda: a lányoknál az UVSE, a fiúknál a Szolnok nyerte a kupát (FRISSÍTVE) + FOTÓK
uvse_dunaujvaros_mj 17

Az OSC felett aratott háromgólos diadallal a Szolnoké lett a férfiaknál az idei vízilabda Magyar Kupa.

A vasárnapi szentesi döntőben az újbudai csapat az elején ellépett két góllal, a második negyedben azonban fordítottak a Tisza-partiak (3-2). A harmadik játékrészben is tartotta a lépést az OSC a Szolnokkal, amely azonban 5-4 után a befejező nyolc percben - a kétszer is parádés gólt szerző olimpiai bajnok center,

Kis Gábor

révén - 7-4-es vezetésre tett szert, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet. A Szolnok 1966, 1968 és 1985 után most negyedszer lett kupagyőztes.

Theodora Magyar Kupa, férfidöntő:

Szolnoki Dózsa-Közgép - A Híd-OSC-Újbuda 10-7 (1-2, 2-0, 2-2, 5-3)

A női kiírásban az UVSE-Centrál nyert

A Dunaújvárost megfosztva címétől az UVSE nyerte az idei női vízilabda Magyar Kupát. A vasárnapi szentesi döntőben a fővárosi csapat és a tavalyi győztes fej fej mellett haladt, egyik sem tudott egytalálatnyinál nagyobb előnyre szert tenni. Végül a negyedik negyedben, 5-5-nél, bő három perccel a vége előtt Kisteleki Hanna akciógóljának köszönhetően diadalmaskodott az UVSE gárdája.

Theodora Magyar Kupa, női döntő:

UVSE-Centrál - Dunaújvárosi Főiskola 6-5 (2-2, 1-1, 2-1, 1-1)

Korábban írtuk:

A Szolnok és az OSC vívja a döntőt vasárnap a férfi vízilabda Magyar Kupában, miután a Tisza-partiak a Szentesen zajló négyes finálé pénteki második elődöntőjében egyetlen góllal jobbnak bizonyultak az Egernél. Az OSC a vártnál jóval könnyebben, a Honvéd felett hétgólos győzelmet aratva jutott be a fináléba. A Szentesen zajló négyes finálé pénteki első elődöntőjében az újbudai alakulat a szerényebb első félidőt követően magabiztos védekezéssel és hatékonyabbá vált támadójátékkal egyre jobban elhúzott mindvégig rengeteget hibázó riválisától. Jellemző, hogy a Honvéd először - egyszersmind a meccsen utoljára is - a harmadik negyed derekán, 0-5-nél talált be az OSC kapujába. A Bajnokok Ligájában is érdekelt, válogatottak sorát felvonultató két hazai élcsapat, a bajnoki címvédő Eger és az ob I jelenlegi éllovasa, a Szolnok csatáját az elején hibátlan védekezés jellemezte, ennek megfelelően nem is született gól a nyitó nyolc percben. A második negyedben a szolnokiaknál változatlanul bravúrosan teljesített a világbajnok kapus, Nagy Viktor, társai pedig kétszer is bevették az egriek kapuját. A harmadik negyedben 3-0-ra vezetett már a Szolnok, amikor szépítettek a hevesiek, de 4-1-re, majd 5-2-re is a bajnoki listavezető állt jobban. A befejező negyedben viszont feltámadt az Eger, 5-4-re, majd 6-5-re is felzárkózott, egyenlítenie azonban nem sikerült, nyert és döntős a Szolnok.

Theodora Magyar Kupa, elődöntő:

A Híd-OSC-Újbuda - RacioNet-Honvéd 8-1 (2-0, 0-0, 4-1, 2-0)Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 6-5 (0-0, 2-0, 3-2, 1-3)

Dunaújváros-UVSE döntő lesz a nőknél

A Dunaújváros és az UVSE vívhat meg a női vízilabda Magyar Kupáért vasárnap Szentesen. A szombati első elődöntőben a címvédő dunaújvárosiak hatalmas csatában, a döntetlent követő büntetőpárbajban kerekedtek felül a BVSC-n, míg a másikban az újpestiek meglepően egyoldalú mérkőzésen, nagy különbséggel verték az egrieket.

Theodora Magyar Kupa, női elődöntő:

Dunaújvárosi Főiskola - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 13-11 (2-4, 3-1, 2-2, 1-1 - büntetőkkel 5-3)UVSE-Centrál - ZF-Eger 15-9 (7-2, 4-2, 1-1, 3-4)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.