Közélet

Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen kancellári posztokra

Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen kancellári posztokra

2014. december 3., szerda
Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen kancellári posztokra

Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen nyolc felsőoktatási intézmény kancellári posztjára - közölte a felsőoktatási államtitkárság szerdán az MTI kérdésre.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint minden intézménynél többszörös a túljelentkezés. A pályázat elbírálásának határideje december 29., a kancellári megbízás legkorábban 2014. december 30. napjától tölthető be - írták. A még betöltetlen posztokra november 24-ig lehetett pályázni. Október 31-én huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető akkor azt mondta, hogy a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban. Az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is. Mint kifejtette: a felsőoktatási intézmények saját jövedelemre tehetnek szert, amelyet fejlesztésre fordíthatnak, emiatt is szükség van a menedzserszemléletű kancellárokra. Az első körben nyertesek megbízó levelét november 24-én adta át a miniszter, az ő megbízatásuk 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő időtartamra szól. Akkor a miniszter azt mondta, nyolc felsőoktatási intézménynél nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, ezért új pályázatot írtak ki. A nyolc intézmény kancellárját is – az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére – a miniszterelnök nevezi majd ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.