Bulvár

Tizenegymilliós papagájfogás Kiszomboron

Tizenegymilliós papagájfogás Kiszomboron

2014. december 8., hétfő
Tizenegymilliós papagájfogás Kiszomboron
meg_kep1_0

11 millió forintot érnek azok a jákópapagájok, amelyeket egy bolgár férfitől foglaltak le Kiszomboron - írja a police.hu.

A 48 éves bolgár állampolgár egy kisteherautó sofőrjeként jelentkezett belépésre az országba Kiszombornál 2014. december 7-én 10 óra 30 perckor. A rendőrök átvizsgálták a jármű rakterét, ahol 7 fadobozban 114 élő jákópapagájt találtak. Az állatok a Washintoni Egyezmény (CITES) hatálya alá tartoznak, szállításukhoz export engedélyre lett volna szükség, amit a sofőr nem tudott felmutatni. A bolgár férfi Olaszországba szállította a madarakat, amelyek értéke meghaladja a 11 millió forintot. A papagájokat a rendőrök a Szegedi Vadaspark karanténállomásán helyezték el. A bolgár sofőr ellen természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.