Kultúra

Szuperkoncert Szaniszló János gyógyulásáért az IH-ban

Szuperkoncert Szaniszló János gyógyulásáért az IH-ban

2014. december 1., hétfő
Szuperkoncert Szaniszló János gyógyulásáért az IH-ban
szaniszlo_koncert_plakat

Az igen sokoldalú és rendkívül érzékeny szegedi jazz zenészt, Szaniszló Jánost súlyos betegség támadta meg nemrégiben. A zenészbarátok kezdeményezésére az Ifjúsági Ház az ismert zongoraművész gyógyulásának érdekében egy segítő koncertet rendez december 9-én 19 órai kezdettel.

A program címe: „Blues a lelke mindennek…” – zenészbarátok segítő szuperkoncertje

Szaniszló János

szegedi jazz zongorista gyógyulásáért. Az első felhívás nyomán a szegedi és hazai zenészek megható lelkesedéssel jelentkeztek a koncerten való részvételre, hogy fellépésükkel, vagy más módon támogassák a jótékony célú programot. A „szuper-session”-re szinte példátlanul sok, összesen közel 60 előadó jelentkezett. Az első műsorrészben tizenhat egyéni és kollektív produkciót láthat a közönség a legkülönfélébb zenei stílusok kiváló művelőitől. A második részben a fellépők és további ismert muzsikusok részvételével közös örömzenélésre (jam session) kerül sor. A rendezvény ingyenes látogatása, de a résztvevők adományaikkal támogathatják a jótékony programot. Az Ifjúsági Házban az utóbbi időkben igen sikeresek voltak a hasonló, szegedi művészvilágnak is találkozási lehetőséget biztosító élőzenés programok. Egyre többen jelzik a hasonló programok szükségességét, mind a zenészek, mind a közönség részéről. A mostani benefit-koncert jó modellje lehet a továbbiaknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.