Közélet

Rászorulóknak osztott ételt a Boldogságfalva Alapítvány + FOTÓK

Rászorulóknak osztott ételt a Boldogságfalva Alapítvány + FOTÓK

2014. december 29., hétfő
Rászorulóknak osztott ételt a Boldogságfalva Alapítvány + FOTÓK
etelosztas01_gs

Karácsony előtt hagyományosak az ételosztások, de a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány azt szeretné, hogy az ünnep után is gondoljunk a nélkülözőkre, ezért ők ilyenkor osztanak meleg ételt.

„Azért olyan finom, mert belefőzzük a szeretetünket” – fogalmazott

Szalma Róbert

kanálforradalmár, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány elnöke a hagyományosan karácsony utánra meghirdetett ételosztáson. A szokásokhoz híven ezúttal is „székely nélküli”, vagyis vegetáriánus, Govinda-módon elkészített káposztát kapott ötszáz rászoruló, melynek szétosztásában ezúttal is a körzet önkormányzati képviselőjét kérték fel segítőnek. Az alapítvány munkája során azt tapasztalja, hogy egyre több a nélkülöző, ők ötszáz embernek tudnak ilyenkor évről-évre meleg ételt és egy kis csomagot átadni, ezzel segítve őket, de mint Szalma Róbert elmondta, sokkal többre lenne igény. „Egy kis vitaminbombával készültünk, van benne narancs, alma, körte, káposzta, fekete retek, hagyma és egy kis sütemény” – sorolta Szalma Róbert mi került idén a kiosztott csomagokba. Az alapítvány vezetője azt tapasztalja, még mindig vannak, akik segítenek, akik érzik ennek a fontosságát, azonban egyre nagyobb az igény, vagyis rászorulókból több van, az Anna-kútnál tartott ételosztáson is sokan voltak, akiknek nincs pénzük meleg ételre.

Binszki József

, a szegedi DK választókerületi elnöke a meleg étel mellé járó csomagok osztásában segédkezett, s mint elmondta, a DK karácsony előtt ajándékozott meg nehéz sorsú családokat, illetve a párt központjából a napokban érkezik száznegyven kilónyi tartós élelmiszer, melyet a két szegedi választókerületben osztanak szét nagycsaládosoknak. „A Boldogságfalva Alapítvány ételosztásához hagyományosan mindig csatlakozik a körzet önkormányzati képviselője, s természetesen én is örömmel vállaltam a felkérésüket” – tette hozzá. „Boldogságfalva ott van, ahol testi-lelki egységben és harmóniában élünk önmagunkkal, minden egyes élőlénnyel és a természettel” – ez a mottója Szalma Róbertnek, aki a köz szolgálatára hívta életre az

alapítványt

. Fő tevékenységük a szociálisan rászoruló, nehéz sorsú emberek ingyenes meleg ételhez juttatása, hetente száz főnek biztosítanak ebédet, ezen felül évente több alkalommal tartanak ételosztásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.