Közélet

Nyári zivatar karácsony előtt - jégeső Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

Nyári zivatar karácsony előtt - jégeső Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 20., szombat
Nyári zivatar karácsony előtt - jégeső Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ
jegeso_villamlas_december_2014_03_gs

Borsónyi nagyságú jégdarabok hullottak Szeged belvárosában, a hirtelen jött vihart heves villámlások kísérték. Ilyen élénk égi jelenség júliusban sem gyakori.

December közepéhez képest rendkívül heves villámlások kísérte vihar érkezett szombaton Szeged fölé. Este fél 11-ig csak a hangját hallatta a zivatar, egy-egy nagyobb villanással kísérve, majd leszakadt az ég, mintha dézsából öntötték volna. A belvárosban borsónyi nagyságú jégdarabok is hullottak néhány percig, melyek az égdörgéssel kísérve az utcán parkoló autók riasztóit is beindították. Egy érkező, erősebb hidegfront előterében szombat este zivatarok törtek ki a Kisalföldön - számolt be a viharról az

Időkép

. A meteorológiai honlaphoz beérkezett képek szerint (mellyel cikkünket is illusztráltuk) helyenként mogyoró nagyságú jeget is kapott az ország. A honlapra küldött értesítések szerint Budapesten ablakok remegtek bele a dörgésben és fák dőltek ki, Fejér megyében is jókora jégdarabok hullottak le. Kisebb kihagyásokkal, nagyjából tízpercenként újra nekikezd az eső Szegeden, a villanások viszont némileg már alábbhagytak.

villamterkep

Az

Országos Meteorológiai Szolgálat

közleménye szerint vasárnap változékony, enyhe időre számíthatunk. Az éjszakai órákban átvonuló hidegfront mögött napközben erőteljes áramlással hűvösebb, de száraz levegő érkezik, ezért ismét sok lesz a napsütés. A délnyugati és északkeleti megyék kivételével viharossá fokozódik az északnyugati szél. Szegeden felhős, változó időjárásra számíthatunk megerősödött, 50-60 km-es széllökésekkel. http://www.youtube.com/watch?v=-_MMqWenRFc&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.