Gazdaság

Novemberben 24,2 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír állomány

Novemberben 24,2 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír állomány

2014. december 11., csütörtök
Novemberben 24,2 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír állomány

Novemberben 24,2 milliárd forinttal nőtt a lakosságnak szánt állampapírok állománya, amely a hónap végén 2378 milliárd forintot tett ki - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön.

A növekmény döntő részben az inflációkövető Prémium kötvények vásárlásából adódott, míg a lakossági kincstárjegyek állománya összességében 3,8 milliárd forinttal csökkent. A Prémium Magyar Államkötvények állománya 24,4 milliárd, a pénzpiaci kamatokon alapuló Bónusz Magyar Államkötvényeké 3 milliárd, az inflációt 3 százalék kamatprémiummal követő Babakötvények állománya 0,6 milliárd forinttal emelkedett novemberben. Az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 0,5 milliárd forinttal nőtt. A Kamatozó Kincstárjegyek állománya 4,2 milliárd forinttal, a Féléves Kincstárjegyeké 0,2 milliárd forinttal csökkent. November végére a kifejezetten a lakosságnak értékesített állampapírok 2378,1 milliárd forintos teljes állományából a Kamatozó Kincstárjegyek 1096,5 milliárd, a Féléves Kincstárjegy 28,6 milliárd, a Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttesen 352,8 milliárd forintot tettek ki. A Prémium és a Bónusz Magyar Államkötvények együttes állománya 891,6 milliárd, a Babakötvény állománya 8,6 milliárd forint volt november végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.