Bulvár

Megnövekedett forgalom várható Röszkén

Megnövekedett forgalom várható Röszkén

2014. december 16., kedd
Megnövekedett forgalom várható Röszkén

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén egészen január közepéig - hívta fel a figyelmet a police.hu.

Karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. A pravoszláv karácsonyt követően (2015. január 8-tól) a határátkelőhely belépő oldalára nehezedik majd nyomás előreláthatóan egészen 2015. január 20-ig. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel és a pénzügyőrökkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnepek idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ennek érdekében a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett a magyar és az uniós állampolgárok számára lehetséges kerülőt jelent a tiszaszigeti és az ásotthalmi határátkelőhely. Mindkettő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A police.hu internetes portál folyamatosan tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről. Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal, meleg ruhaneművel. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek. Az ünnepek alatt várható roham miatt az M5-ös autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják az ingyenes segélyhívószámok (107, 112) valamelyikét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.