Közélet

Lángra lobbant a negyedik gyertya a Dugonics téren + FOTÓK

Lángra lobbant a negyedik gyertya a Dugonics téren + FOTÓK

2014. december 21., vasárnap
Lángra lobbant a negyedik gyertya a Dugonics téren + FOTÓK
gyertyagyujtas09_kf

Advent negyedik vasárnapján Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor gyújtotta meg a város koszorújának negyedik gyertyáját.

Vasárnap délután ismét nagy tömeg gyűlt a Dugonics téri adventi koszorú körül, melynek immár a negyedik gyertyáján is fellobbant a láng. Utolsó alkalommal

Szabó Sándor

országgyűlési képviselő és

Juhász András

, a Kálvin téri református templom lelkésze mondott ünnepi beszédet. Előtte a Szegedi Ökumenikus Gospelkórus nyitotta az ünnepséget karácsonyi dalaikkal. "Karácsony az év azon időszaka, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra, de legalább egy kicsit jobban elviseljük egymást. Törekszünk arra, hogy az ünnepi légkörünket ne zavarja a békétlenség" - mondta Juhász András. A lelkész felidézte: a történelem során is sokszor megesett, hogy az egymással szemben álló, háborúzó felek fegyverszünetet kötöttek ezekben a napokban, ez éppen száz esztendeje, az első világháború első karácsonyán is megesett. Sajnos azonban a fegyvert csak ideiglenesen tették félre a felek, néhány nap múlva ismét szóltak. "Velünk is ez történik általában, néhány nap után visszatérünk a hétköznapokhoz, az egyéni életünk szintjén ismét a fegyvereké lesz a szó: bántjuk egymást szavakkal és tettekkel, türelmetlenség és sokszor szeretetlenség jellemez bennünket. A kampányszerű szeretet helyett egész évre át kell mentenünk advent szeretetét és üzenetét." - hangsúlyozta a lelkész.

"A fény és a remény megszületését ünnepeljük karácsonykor. Sajnos olyan világban élünk, amikor sokan reménykednek ezért a fényért, új rendben, igazságban hiszünk és teszünk azért, hogy ez mielőbb megvalósuljon" - vette át a szót Szabó Sándor. Az országgyűlési képviselő szerint ez az időszak az apró csodáké, melyet együtt tudunk megvalósítani odafigyeléssel, a gyengék és elesettek oltalmazásával. A beszédeket követően a lelkész és a képviselő közösen gyújtotta meg a koszorú negyedik gyertyáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.