Bulvár

Kutyát mentettek a szentesi tűzoltók

Kutyát mentettek a szentesi tűzoltók

2014. december 11., csütörtök
Kutyát mentettek a szentesi tűzoltók
szentes_tuzolto_kutya

December ötödikén késő éjszaka egy műszaki mentésnél végeztek kárelhárítási munkálatokat a tűzoltók. Egy műszaki hibás kamion vesztegelt a szentesi úton.

A mentési munkálatok befejeztével a szentesi raj egy sérült kutyát talált a forgalmas út mellett. A német vizsla legyengülve, éhesen feküdt a fűben. A tűzoltók a műveletirányító kollégákkal közösen próbálták az eb gazdáját felkutatni. A tűzoltók nem hagyták magára a kóbor állatot: meleg plédbe burkolták, majd óvatosan a tűzoltóautóba fektették. Hajnali egy órakor indultak vissza a tűzoltó laktanyába, ahol megetették, megitatták a kimerült vizslát. Az állatra egész éjjel vigyázott a szentesi egység. Okos, jó kutyához méltón kizárólag kézből evett, és csak a tűzoltók társaságban érezte biztonságban magát. Másnap reggel az állatorvos megállapította, hogy a kimerültségen kívül nincsen egyéb sérülése a drótszőrűnek. A vizsla ezt követően egy barátságos menhelyen várta gazdáját. A szentesi tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettesétől megtudtuk, egyik kollégája annyira megszerette az ebet, hogy – amennyiben nem jelentkezett volna a megadott határidőn belül a gazdi –, örökbe fogadta volna és otthonában nevelte volna tovább a vadászkutyát. A kutya gazdája tegnap jelentkezett a több mint tízéves négylábúért, aki egy vadászat alkalmával kóborolt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.