Bulvár

Közösen segítettek

Közösen segítettek

2014. december 24., szerda
Közösen segítettek
rendor_mh_karacsony

Három napos akció keretében járták be Csongrád megyét a szegedi rendőrök a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának AMS Speciális Mentési Csoportjával közösen - írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tavalyi év hatékony együttműködésének alapján idén is felkérte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját arra, hogy egy közös szolgálatellátás keretében mentős és rendőr együtt segítsen a megye fedél nélkül élő lakóin. A hideg idő beköszöntével a megye rendőrkapitányságai felmérték azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek. Ezeket a rendőrök a polgárőrséggel együttműködve visszatérően, naponta többször is ellenőrzik. Az egyenruhások tájékoztatást adnak azokról lehetőségekről, ahol a hajléktalanok meleg ételhez juthatnak, valamint az éjszakát és a nappalt biztonságban eltölthetik. Amennyiben olyan fedél nélkülivel találkoznak, akinek élete, testi épsége veszélyben van, értesítik a mentőszolgálatot, valamint az ellátást nyújtó szerveket. A rendőrség felvette a kapcsolatot a Vöröskereszttel, a Máltai Szeretetszolgálattal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, valamint krízisközpontokkal, akik szükség esetén segítenek az arra rászorulóknak. A közös akció során a Szegedi Rendőrkapitányság közösségi rendőrei a járőrökkel és a mentősökkel együtt december 21-től három napon át járták Csongrád megye településeit és több tucat fedél nélkül élő személynek nyújtottak segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.