Közélet

Kövér László azt szeretné, ha a Fideszen belüli kommunikáció visszatérne a régi mederbe

Kövér László azt szeretné, ha a Fideszen belüli kommunikáció visszatérne a régi mederbe

2014. december 22., hétfő
Kövér László azt szeretné, ha a Fideszen belüli kommunikáció visszatérne a régi mederbe

Kövér László házelnök szeretné, ha a Fideszen belüli kommunikáció visszatérne a régi mederbe, senki nem táplálna felesleges bizalmatlanságot a másikkal szemben, és senki nem gyanúsítaná meg a másikat olyan szándékkal, amely nem létezik.

A parlament és a Fidesz országos választmányának elnöke erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt hétfőn, miután a műsorvezető idézte

Lázár János

múlt heti Figyelő-interjúját. Ebben a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, "jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki".

Kövér László

erre azt mondta: figyelmeztetésnek tartja ezt a kijelentést, amelyet "ugyanígy, szó szerint ugyanebben a formában el tudnék mondani, megismételhetnék, címezhetném a fiatal harcosoknak is, ha felvenném ezt a kesztyűt vagy úgy látnám, hogy ez egy értelmes vita". De, jelezte, esze ágában sincs felvenni a kesztyűt, az említett idézetet nem hajlandó magára venni. Hozzátette, ha eddig bárki megkérdezte tőle, tagadta, hogy létezne ilyen törésvonal, de "most már közelebb jutottunk ahhoz, hogy létezzen, mert ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába belépett". Lázár János lapinterjúját egyébként úgy kommentálta: "kifejezetten derűsen fogadtam a történteket". A házelnök azt is mondta, örömmel veszi, hogy az elmúlt négy év feszültsége, ami most így "levezetődött (...) Lázár Jánosban", "az éppen rajtunk vezetődik le, és nem máson". Kövér László nyomatékosította, számára a lojalitás az egyik legfontosabb politikusi erény. "E tekintetben lehet, hogy követtünk el hibákat,

Pokorni Zoltán

az eredeti megfogalmazásával vagy én, amikor próbáltam (...) hűteni a kedélyeket. De a lojalitás vezetett bennünket (...), nem az ártó szándék" - mondta, utalva Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek az "urizálást" elutasító megszólalására, amely a házelnök szerint sem volt haszontalan. A Fidesz választmányi elnöke megjegyezte, Pokorni Zoltán olyan véleménynek adott hangot, amely a párt tagságában és szimpatizánsai körében létezik. Azt is mondta ugyanakkor, hogy szerinte igenis lehet valakinek olyan vagyona, amelyet tisztességes munkával, vállalkozással, az eszével szerzett. Az elmúlt időszak vitákat kiváltó kormányzati, kormánypárti terveiről, előterjesztéseiről is kérdezték a házelnököt. Az azóta elvetett internetadót jó gondolatnak nevezte, de úgy látja, nem volt idő előkészíteni kommunikációs szempontból. Az emberek többségének szerinte kedvező új autópályamatrica-rendszerrel kapcsolatban azt a problémát vetette fel, hogy az vajon nem jár-e majd olyan tehernövekedéssel Budapest útjain, amely ellehetetlenítheti a közlekedést. Ezzel összefüggésben utalt Tarlós István főpolgármester egyéves próbaidőszakra vonatkozó, szerinte bölcs és helyes javaslatára. A drogteszt tervéről Kövér László úgy fogalmazott, "egyelőre nem tűnik sem szimpatikus ötletnek, sem célravezetőnek". A vasárnapi pihenőnap már elfogadott szabályozását viszont támogatja a fideszes politikus. Arról is faggatták, mi a véleménye egyes alkotmánybírósági jogkörök esetleges visszaadásáról, amire úgy reagált: nem ért egyet vele, de ez nem jelenti okvetlenül azt, hogy amikor majd napirendre kerül, ellene szavazna. Európáról szólva az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a kontinens egyik válságból a másikba bukdácsol. Megemlítette az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezményt, amelynek szerinte vannak veszélyes részei. Úgy jellemezte, "készülnek már azok a szögek (...), amelyek az utolsó szögek lesznek az európai önállóság koporsójában".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.