Sport

Kosárlabda: folytatódott a vásárhelyi kosarasok sikersorozata

Kosárlabda: folytatódott a vásárhelyi kosarasok sikersorozata

2014. december 13., szombat
Kosárlabda: folytatódott a vásárhelyi kosarasok sikersorozata
kosarsuli15

A harmadik helyezett Tiszaújváros otthonában sem szakadt meg a Vásárhelyi Kosársuli győzelmi sorozata. A kék-sárgák nyolc mérkőzés után veretlenül állnak a tabella élén az NBI B csoportban. Dr. Elek András tanítványai nem pihenhetnek sokat, vasárnap este 18 órakor Hepp Kupa negyeddöntőn fogadják a Bonyhádot a Hódtói Sportcsarnokban.

A Kosársuli kezdett jobban, 6 perc után 6-13 volt az állás,

Genal, Varga

és

Vejinovics

villogott ekkor. Úgy tűnt a hazaiak idegesek voltak, rengeteg faulttal védekeztek, és miután

Rostás Imre

is beköszönt tovább nőtt a hátrányuk. Ezért a korábbi válogatott, rutinos

Sitku Ernőt

küldte pályára

Brunyánszky István

edző. A januárban 43. életévét betöltő kosaras segítségével, valamint Magyar hármasával egy pontra jöttek fel. Genal kosarával indult a következő 10 perc. (16-19) Percekig fej-fej mellett haladtak a gárdák, így a pálya szélére hívta fiait

Elek András

. Ennek ellenére Varga Ádám büntetőivel átvette a vezetést a Tiszaújváros. Kihagyott dobások és eladott labdák jöttek mindkét oldalon. Benőcsnek, Magyarnak és Kóthaynak jött ki jobban a lépés, egérutat nyerve ezzel a nagyszünetre, csak Genal tartotta velük a lépést, aki 14 pontot termelt a félidőre.

Mócsaiék

nem találták az ellenszert a hazaiak játékára, így gyorsan 9-re duzzadt a differencia a harmadik periódus elején. 5 perc után viszont megmozdult valami: Vas és Gruda rázta fel társait, sőt Rostás, Nyilas és Vejinovics góljai után fordult a kocka, így a tiszaújvárosiaknak jött jobban a pihenő, ami előtt 52-55 állt az eredményjelzőn. Izgalmasnak ígérkezett az összecsapás vége, nem bírtak egymással a csapatok. Érződött a feszültség, sok dobókísérletet hibázott mindkét együttes.

Pöstényi

törte meg a gólcsendet, ezt Vejinovics ziccere és triplája követte a zárójátékrész derekán, amire Mócsai egy duplát tett hozzá.(57-63) A rangadó végére még magabiztosabbá vált az előny. A második félidőben fantasztikusan teljesítő, mindössze 21 pontot kapó, ráadásul közel kétszer annyit szerző Vásárhelyi Kosársuli nyolc forduló után a bajnokság első helyéről várja a vasárnap esti Bonyhád elleni Hepp Kupa negyeddöntőt, ami 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Vásárhelyi Kosársuli SE 60-75 (16-17, 23-17, 13-21, 8-20)

NBI B csoportos bajnokság, Tiszaújvárosi Sportcentrum, 300 néző.

Vezette:

Gaál I., Bátovszky Zs. és Lengyel Á.

Kosársuli:

VEJINOVICS 12/6, Rostás I. 5, Vas 7, GENAL 14/3, Varga 9.

Csere:

Nyilas 6, Czibere 2, GRUDA 9, Kelemen 4, Rostás G. -. MÓCSAI 7.

Edző:

dr. Elek András és Utasi Gábor Elek András:

Büszke vagyok a csapatra. Jól felkészültünk a Tiszaújvárosból, és végül bedaráltuk őket. A győzelemből mindenki egyenlően vette ki a részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.