Bulvár

Jogerősen tizennégy évet kapott az idős bajai asszonyt bántalmazó nő

Jogerősen tizennégy évet kapott az idős bajai asszonyt bántalmazó nő

2014. december 11., csütörtök
Jogerősen tizennégy évet kapott az idős bajai asszonyt bántalmazó nő

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a nőt, aki mintegy tízezer forintért tavaly brutálisan bántalmazott egy idős bajai asszonyt.

A táblabíróság - amely helybenhagyta a szabadságvesztés első fokon kiszabott mértékét - nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a harmincéves vádlottat. A nyolcgyermekes, szakképzetlen, munka nélküli, mélyszegénységben élő vádlott több éven keresztül úgy szerzett pénzt, hogy ismeretlenekhez becsöngetett és - főként gyerekeire hivatkozva - kéregetett. Tavaly március 8-án délután is elindult kéregetni tanyájukról, hogy élelemre és héthónapos gyermeke tápszerére pénzt szerezzen. Eljutott ahhoz a családi házhoz, ahol a 87 éves, betegsége miatt már nehezen mozgó sértett élt egyedül. Becsöngetett, de mivel senki nem reagált, kutya sem ugatott, a hangosan szóló tévéről pedig arra következtetett, hogy idős ember lakik ott, elhatározta, megszerezi pénzét. A vádlott átmászott a kerítésen, a zajra eljövő sértettet pedig fellökte. Az idős asszony elesett, beütötte fejét, és elvesztette eszméletét. A vádlott értékek után kezdett kutatni, a vezetékes telefont kitépte a falból, hogy a sértett ne tudjon segítséget hívni, majd a magához térő asszonytól pénzt követelt. A sértett kérlelte a vádlottat, hogy hagyja őt békén, mert nincs pénze, de a nő tovább kutatott a lakásban, majd ütlegelni kezdte az idős asszonyt, akit a nyakán és a hasán többször meg is szúrt. A vádlott végül 10-12 ezer forintot talált, és távozott a házból. A pénzből tápszert vásárolt gyermekének. Az életveszélyes állapotban lévő sértettre másnap talált rá gondozója. Az idős asszony több mint harminc sérülést szenvedett el, ezek fele a fejét érte. Két hét múlva hazaengedték, de később újból kórházba került, és augusztus végén meghalt. A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és a halál között közvetlen ok-okozati összefüggés nem állapítható meg. Az idős emberek sérelmére elkövetett rablás miatt korábban már öt év börtönre ítélt asszony beismerő vallomást tett, a táblabíróság előtt pedig sírva azt mondta, hogy nagyon megbánta a történteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.