Kultúra

Ismét jöhet világsztár a szegedi szabadtérire

Ismét jöhet világsztár a szegedi szabadtérire

2014. december 8., hétfő
Ismét jöhet világsztár a szegedi szabadtérire
FY_8084

Amerikából karmesterrel, hazai popzenei fellépővel és világsztárral is tárgyalnak már a szegedi szabadtérin. Herczeg Tamás igazgatóval beszélgettünk.

- Lehet-e még fokozni a tavalyi sikert egy rekordév után?

- Az idei nyarunk rekord volt, de a mostani adatokból már látszik, hogy időarányosan jelentősen meghaladjuk a tavalyi eredményeket. Már-már viccesen hangozhat, hogy minden évadot úgy indítunk, hogy mennyivel jobban teljesítünk az előző évnél. Mégis azt kell mondanom: okkal bízunk a sikerben. Már most minden várakozásunkat felülmúlja a karácsonyi bérletértékesítési szezon is, népszerű karácsonyi ajándék a Szabadtéri-belépő. A bérletekhez járó ajándék fesztivál-albumot is imádják a nézők, annyira, hogy meg kellett hosszabbítanunk az akciót.

- Lehet már valamit tudni az alkotókról, fellépőkről? Ilyenkor már nagyon kíváncsiak a Szabadtéri-rajongók… Az egész város azt találgatja, ki rendezi Shakespeare komédiáját, ami kuriózum lesz idén.

- Megkezdtük a szerződtetési tárgyalásokat, de szokás szerint tavasszal tudjuk bejelenteni a stábokat. A Tévedések vígjátékával kapcsolatban azt tudom ígérni, hogy a szabadtérin már számos produkcióban bizonyított művészt, a fesztivál egyik legnépszerűbb, visszatérő rendezőjét kérjük fel. Ő vállalkozik egy számára is nagy kihívásra, hiszen pályája korai szakaszát jellemezték a prózai előadások, manapság már az ország egyik legnépszerűbb zenés színházi rendezője. A szereplők tekintetében ismét a magyar színházi élet krémjére lehet számítani. A rendkívül humoros előadás specialitása, hogy két ikerpár is szerepel benne, ezért ügyesnek kell lenni abban, hogy találjunk két-két hasonló karakterű színészt a komédiába.

- A másik saját produkció az évadban Az álarcosbál. Erről is elárul nekünk némi kulisszatitkot?

- Verdi, a világ legnépszerűbb operaszerzője 10 éve nem volt a Szabadtérin. A fesztivál jelleg olyan lehetőséget ad számunkra, ami segítségével az operai hagyományokat tiszteletben tartva, de ebbe az előadásba is tudunk kuriózumot csempészni. Nem titok, hogy a címadó báli képnél, amelyben egyébként a darab legnépszerűbb áriája, az „Oscar tudja, de nem mondja” az opera műfaján túlmutató show-elemre készülünk. Annál a báli képnél, amelyben is felcsendül, az „Oscar tudja de nem mondja” című.

- A tavalyi világsztár fellépő után idén lehet számítani hasonló vendégre?

- Az operaelőadás kapcsán már tárgyalunk egy amerikai karmesterrel. Illetve a prózai előadásban tervezzük egy népszerű popegyüttes vagy előadó meghívását és előrehaladott egyeztetések folynak egy világsztárral is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.