Közélet

Határozatképtelen volt a parlament, nem tárgyalnak az útdíjról

Határozatképtelen volt a parlament, nem tárgyalnak az útdíjról

2014. december 23., kedd
Határozatképtelen volt a parlament, nem tárgyalnak az útdíjról

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt kedd reggel az Országgyűlés, így a Ház nem tudta elfogadni az ellenzék által az útdíj ügyében kezdeményezett rendkívüli ülés napirendjét.

Latorcai János

levezető elnök ezért berekesztette a tanácskozást. Az MSZP azért kérte rendkívüli ülés összehívását, hogy a Ház parlamenti határozatban rögzítse az M0-s körgyűrű és bevezető szakaszainak díjmentességét. A szocialisták kezdeményezését az LMP és független képviselők is támogatták. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban már korábban jelezte, hogy a kormánypárti képviselők nem mennek el az ülésre. A kedd reggel 8 órára összehívott plenáris ülésre, házelnöki jogkörben kiadott napirendi javaslatot sem kézfelemeléses, sem gépi szavazással nem tudták elfogadni, mert nem volt meg a szükséges többség. A gépi voksoláson 50 igen és - a jelenlévő Fidesz-KDNP-s politikusoktól - 3 nem szavazat érkezett a napirendi javaslatra. A parlament délben is összeül rendkívüli ülésre - akkor kormánypárti kezdeményezésre -, hogy megtárgyalják az Áder János köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.