Közélet

Gaskó István: a terveknek megfelelően alakult a hétfői tüntetés

Gaskó István: a terveknek megfelelően alakult a hétfői tüntetés

2014. december 15., hétfő
Gaskó István: a terveknek megfelelően alakult a hétfői tüntetés

A terveknek megfelelően sikerült a tiltakozó akciót megvalósítani, amire a társadalom is toleránsan reagált - nyilatkozta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn délután az MTI-nek.

Hozzátette: a rendőrséggel korrekt volt az együttműködés, a megvalósult 54 zárási pont közül pedig sehol nem volt konfliktus. Az érdekképviseleti szervezet elnöke szerint

Czomba Sándor

szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár délutáni kijelentése, miszerint a demonstráció elsősorban nem szakszervezeti megmozdulás, hanem a dohányipari lobbi tevékenysége, túlzó, féligazságon alapul. Kifejtette, a munkáltatók is érdekeltek abban, hogy a kormány ne rendezze át a dohányipari elosztói, nagykereskedelmi tevékenységét és ne sújtsa olyan többlet adóval, ami miatt ezek a cégek tönkremehetnek, de a munkáltatói és munkavállalói érdekek összecsengésének megbélyegzése nem korrekt lépés az államtitkártól. Czomba Sándor korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos kijelentéséről, miszerint a kormány álláspontja 2010 óta egyértelmű, nyugdíjat csak a korhatár betöltése után kívánnak fizetni, a Liga elnöke azt mondta, számukra nem egyértelmű a kormány álláspontja, mivel 2010 óta legalább háromszor elhalasztották a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos kérdések megoldását, és akkor sem a korkedvezmény megszüntetésében, hanem modernizálásában egyeztek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.