Bulvár

Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor

Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor

2014. december 30., kedd
Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor
kutyatűzijáték

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

Mint az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben írják, az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a háziállatok elszökhetnek, elkóborolhatnak, vagy akár félelmükben harapóssá is válhatnak. Az egyesület azt tanácsolja a gazdiknak, hogy erre az időszakra biztosítsanak háziállatuknak a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet, mint például belső szobát, udvarrészt, garázst. A félősebb állatok esetében az állatorvos által ajánlott nyugtató szerről is érdemes gondoskodni - teszik hozzá. A kutyában lévő kötelező mikrochip legyen a gazda adatait tartalmazóan beregisztrálva, emellett a kutyákra és macskákra érdemes bilétás nyakörvet kötni, amelyen szerepel a gazda címe, telefonszáma és neve. A bajok megelőzése érdekében december 30. és január 2. között a kijelölt sétáltató helyeken is pórázon sétáltassák kutyájukat. Ha a háziállat elszökött, érdemes az

animalpolice.hu

oldalon a közelben működő állatvédő szervezetekről informálódni, emellett az

ebangyal.hu

oldalon is rá lehet keresni az elveszett és megtalált állatokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.