Közélet

A második lila gyertyát is meggyújtották a város adventi koszorúján + FOTÓK

A második lila gyertyát is meggyújtották a város adventi koszorúján + FOTÓK

2014. december 7., vasárnap
A második lila gyertyát is meggyújtották a város adventi koszorúján + FOTÓK
advent_masodik_gyertyaja09_gs

Vasárnap este Szabó Gábor rektor és Cserháti Sándor evangélikus lelkész gyújtotta meg a Dugonics téri adventi koszorú második gyertyáját. A rektor hangsúlyozta: karácsonyt nem a fa alatt, hanem a szívünkben kell keresnünk.

A város adventi koszorújának második lila gyertyájára

Szabó Gábor

rektor és

Cserháti Sándor

evangélikus lelkész helyezte fel a lángot vasárnap délután. A gyertyagyújtást szitáló eső nehezítette meg, amely azonban nem tántorította el a Dugonics téren összegyűlt tömeget. Családok és barátok, kicsik és nagyok együtt köszöntötték advent második lángnyelvét, amely az eső miatt csak rövid pislákolással adta hírét a szenteste közeledtének. Az ünnepséget a Klúg Péter Óvoda és Általános Iskola siket és hallássérült tanulói nyitották előadásukkal, majd Szabó Gábor vette át a szót, aki

Roy L. Smith

amerikai lelkész szavait idézte: akinek a szívében nincs ott karácsony, az biztos nem találja meg a fa alatt. "Advent a lelki nagytakarítás, az adakozás ünnepe, készüljünk fel hát mi is ennek szellemében az ünnepre. Azt kívánom mindenkinek, hogy a fa alatt találják meg a karácsonyt" - hangsúlyozta a rektor.

"Nagyon sok jó van az emberekben, a baj csak azzal van, hogy nagyban függünk a velünk kapcsolatban állók gesztusától. Hogyha a másik fél a jóakarat gesztusával lép hozzánk, úgy mi is azt viszonozzuk" - folytatta Cserháti Sándor. Az evangélikus lelkész szerint karácsony az isteni jóakarat jelképe az ember felé, melyet egymásnak kell továbbadnunk. Rövid beszédét követően a rektorral együtt gyújtotta meg a második gyertyát a város koszorúján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.